Els sindicats de funcionaris aposten per una nova vaga per protestar contra el projecte de llei de la funció pública, ja que consideren que és molt lesiva contra els seus interessos. El seu portaveu, Gabriel Ubach, ha assegurat a RTVA que aquesta iniciativa i d’altres s’hauran d’aprovar en assemblea general.

Per al secretari general de la Unió Sindical d´Andorra i portaveu dels col·lectius de defensa dels empleats públics, Gabriel Ubach, el projecte de llei de la funció pública no es pot admetre i entre les maneres de rebutjar-la hi ha convocar una nova vaga com la de fa uns mesos.

La setmana vinent es durà a terme una trobada de sindicats de funcionaris i, properament, una assemblea general que haurà de decidir si ratifica la decisió o no. De moment “no es descarta”, assegura Ubach, afegint-hi que “la proposta hi és, evidentment”.

També ha criticat una de les esmenes de DA al projecte de llei: la que preveu una excedència de dos mandats per a qui ocupi un càrrec públic. Creu que ha de ser per temps indefinit. Creu que “un treballador que vulgui accedir a la carrera política, mentre hi sigui, ha de tenir excedència, com un empresari. Hi ha d’haver igualtat de condicions”.

Per la seva banda, el SIPAAG, el sindicat de l’administració pública, ha reiterat a través d’un comunicat el seu posicionament contrari a la llei de la funció pública perquè creu que vulnerarà els seus drets.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada