funcionaris

Els sindicats dels funcionaris han lliurat als Coprínceps les 1.200 signatures recollides en contra de la llei de reforma dels complements de jubilació. Volen que els Coprínceps actuïn davant els dubtes que l’adequació de la llei a la Constitució, principalment pel que fa al punt de la retroactivitat. A més, han anunciat que presentaran un recurs davant el Tribunal Constitucional.

Les 1.200 signatures que han recollit els sindicats de funcionaris en contra de la llei de reforma dels complements de jubilació han estat lliurades primer a la representació dels Copríncep francès i després a la de l’episcopal.

El secretari general de l’USdA, Gabriel Ubach, ha assegurat que volen que actuïn davant una llei que consideren “que no és justa ni equitativa, que perjudica interessos de tots els funcionaris” i que els planteja dubtes de constitucionalitat. pel que fa a la retroactivitat. Ubach ha anunciat que recorreran la llei al Tribunal Constitucional.

Els sindicats de funcionaris han demanat, a més, als grups parlamentaris socialdemòcrata i mixt que sol·licitin un informe previ de constitucionalitat, ja que “clarament han declarat al Consell General que és inconstitucional”. Ha afegit que “avancem una batalla judicial que serà molt important”.

Els representant dels funcionaris s’estan plantejant continuar la recollida de signatures. Aquesta setmana, els sindicats i els seus advocats es reuniran per preparar el recurs davant el Tribunal Constitucional i d’altres accions. També començaran a calcular com repercutirà la reforma en la pensió de cada funcionari. Insisteixen que el Govern ha imposat la reforma aprofitant la majoria absoluta que li dóna suport.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada