sindicatsEls representants dels diferents sindicats de l’administració pública s’han reunit aquest dilluns al vespre per acordar les estratègies a seguir contra el projecte de llei de regulació del pla de pensions de la funció pública. El president de l’Associació de Bombers d’Andorra (ABA), Joan Torra, ha indicat que s’ha decidit que cada sindicat escollirà el seu advocat i tirarà endavant el seu recurs per separat. El secretari general de l’USdA, Gabriel Ubach, ha afegit que s’ha acordat d’aquesta manera perquè amb la Llei de contenció de la despesa pública s’ha demostrat que és més efectiu presentar diferents recursos. Torra també ha explicat que aquest dilluns s’ha reunit la Comissió Consultiva i que, com que el document que han d’analitzar és un esborrany, hi haurà d’haver un segon informe preceptiu quan disposin del projecte de llei.

Els representants dels sindicats de funcionaris s’han reunit aquest dilluns a la seu de l’USdA per acordar que recorreran contra el projecte de llei de regulació del pla de pensions per separat, per posteriorment fer el mateix a la Batllia. També s’ha decidit que cadascun dels catorze sindicats escollirà el seu advocat, i que es treballarà un cop es disposi del projecte de llei, i no sobre l’esborrany ‘perquè pot canviar’.

Les argumentacions dels recursos encara s’han d’analitzar, tot i que el president del SIPA, Joan Comella, ha apuntat que aniran en una línia similar a la utilitzada contra la Llei de contenció de la despesa pública, ja que consideren que ‘s’utilitza un criteri discriminatori i estableix greuges comparatius’. A més, Comella ha indicat que el Govern ha actuat per omissió, perquè no ha parlat clarament de la problemàtica del Cos de Policia ni d’altres col·lectius, i amb un criteri ambigu.

El representant del SIPA ha explicat que ha assistit a la reunió d’aquest dilluns per copsar l’experiència dels altres col·lectius després del procés de negociació i lamentar que s’ha demostrat el que ells deien, en el sentit que ‘negociar no era l’encertat perquè no ha donat cap fruit’. Comella ha afegit que el seu col·lectiu està disposat a arribar fins on calgui, i que quan s’arribi a una fase definitiva, tiraran endavant ‘les manifestacions que calgui, si s’escau amb el suport de la resta de col·lectius’.

Per la seva banda, el president de l’ABA, Joan Torra, ha indicat que aquest dilluns ha tingut lloc la primera reunió de la Comissió Consultiva, on s’ha tractat el títol i l’exposició de motius de l’esborrany, i ha afegit que l’informe preceptiu que ha d’acompanyar la llei no es farà fins que no es disposi del projecte de llei.

Finalment, el secretari general de l’USdA, Gabriel Ubach, ha indicat que la vaga ‘seria una opció final’ i que abans els queda molt de camí a recórrer. A banda de portar la llei a la Justícia, Ubach ha indicat que està previst que es reuneixin amb els grups parlamentaris i amb els partits que no tenen representació per deixar clara la seva postura.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada