Els sindicats de bombers, favorables al projecte de reestructuració però reivindiquen una llei per al cos

Tant l’Associació de Bombers d’Andorra (ABA) com el sindicat 118 veuen amb bons ulls el projecte de decret que els ha presentat la direcció de Bombers i que aquests dies està sotmès a votació. Torra, de l’ABA, ha manifestat el ple suport al projecte, i el 118 ha valorat positivament que ‘ens proposin el nostre futur en lloc d’imposar-lo’ i el seu president se n’ha mostrat favorable.

L’Associació de Bombers d’Andorra (ABA) i el sindicat 118 han reivindicat aquest divendres, una vegada més, la llei de bombers. L’ABA ho ha fet després de manifestar el ‘suport al projecte de decret del Govern’ que preveu reestructurar el Cos de Bombers i que des de dijous la direcció està explicant als membres del cos i sotmetent-lo a votació. El 118 vol esperar a conèixer el resultat final de les votacions, tot i que el seu president, Juanjo Barrio, s’hi ha mostrat favorable. Aquest, a més, ha valorat com a ‘molt bo que d’entrada ens proposin el nostre futur en lloc d’imposar-lo’.

Joan Torra, president de l’ABA, ha declarat que ‘el Cos de Bombers no es regula per decret, la reivindicació històrica és la llei i una llei que desenvolupi els seus reglaments’.

El president del sindicat 118 també ha dit que la llei és una de les reivindicacions que tenen des de fa molt temps. Però ha afegit un matís i és que esperen que el projecte s’adapti perfectament a una futura llei de bombers perquè creuen que ‘el camí és aquest, el de les especialitats i el de la gestió conjunta amb l’operatiu’.

Des d’aquest dijous els bombers estan votant si accepten o no un projecte de reestructuració del cos que els ha presentat la direcció. Una de les opcions del projecte és l’augment en 220 de les hores ordinàries -de 1.780 a 2.000- sense retribució, cobrar les hores extra amb un augment del 35% respecte a les ordinàries -cosa que no passava fins ara-, retribuir els responsables d’àrees i subàrees, avançar en l’especialització, fer quatre dies de festa després d’un torn de 24 hores i quedar-se amb dues quinzenes de vacances en lloc de les quatre actuals. En el projecte també hi hauria una altra opció que passaria per ampliar l’horari laboral a 1.800 hores, a les quals caldria sumar-hi 80 hores extra retribuïdes un 35% més que l’hora ordinària. Dilluns se sabrà definitivament quin és el resultat de les votacions.