cfpaEls sindicats de funcionaris de l’administració general confien que el Tribunal Constitucional tirarà enrere la mesura que retalla, des de l’abril del 2012, entre el 5 i el 10% els salaris dels funcionaris superiors als 3.000 euros bruts. Tot plegat, arran de la sentència d’ahir de la Batllia que confirma indicis d’inconstitucionalitat. Dóna així la raó a un dels col·lectius de policia, el CFPA, i per extensió, a les pretensions d’un miler de funcionaris afectats.

Aquest és l’aute del Tribunal de Batlles que es va notificar ahir al Col·lectiu de Funcionaris de Policia d’Andorra. El tribunal, format per Xavier Colom, David Moynat i Jaume Tor, planteja seriosos dubtes sobre la constitucionalitat de la llei de retallades salarials del 2012. Un dels arguments principals en què es basa la sentència és que es vulnera el principi d’igualtat, perquè s’aplica només a una part de la població i es deixa fora de les retallades personal pagat amb diners públics, com el del Consell General.

A més, afegeix, la llei vulnera la Constitució perquè crea una espècie de norma tributària que afecta únicament determinades rendes del treball. La sentència eleva la qüestió al Tribunal Constitucional, que haurà de determinar si el Govern ha de fer marxa enrere en les retallades salarials del miler de funcionaris que cobraven, abans de l’abril del 2012, més de 3.000 euros. Això dóna esperances als sindicats de funcionaris. El president de l’APAAG, Albert Verdú, alerta que la sentència hauria de fer reflexionar el Govern sobre altres reformes en marxa, com la dels complements de jubilació.

El Tribunal Constitucional disposa de dos mesos per pronunciar-s’hi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada