Els sindicats acudeixen al raonador del ciutadà i es concentraran en contra de l’augment de les cotitzacions


Una carta dirigida al raonador del ciutadà i una concentració prevista per al diumenge 1 de maig són dues de les mesures de protesta que han previst la Unió Sindical d’Andorra, el Sindicat Andorrà de Treballadors i la branca sindical de Podem Andorra contra la pujada del 2% de les cotitzacions de la CASS.

El SAT i l´USdA han denunciat aquest matí amb una carta al raonador del ciutadà, que el cap de Govern i el ministre de Finances no els fessin arribar la situació dels comptes de la CASS després que s’hi comprometessin. Un fet que ha creat malestar entre els sindicats i que s’ha vist agreujat per l’augment de l’1% de la cotització de la CASS per als treballadors.

El secretari general de l’USdA, Gabriel Ubach, ha assegurat que els ha “xocat molt” no haver rebut “res de res del què ens vam prometre Antono Martí, Jordi Cinca i Rosa Ferrer”. Afirma que “s’ha tirat endavant amb les polítiques arbitràries de les majories absolutes i l’aquí mano jo sense tenir en compte els sindicats”.

Els sindicats demanen al raonador del ciutadà que insti el Govern que restableixi el diàleg i iniciï la concertació social amb els sindicats. El secretari general del SAT, Guillem Fornieles, diu que “si no és així, pensem que tenim un grovern opressor que per salvar els seus comptes es carrega els assalariats i cotitzants” mentre que “l’estat no assumeix cap responsabilitat”.

Per reivindicar els drets dels treballadors i protestar contra la pujada de les cotitzacions a la CASS els sindicats han fet una crida als ciutadans perquè se sumin a la concentració convocada pel diumenge 1 de maig. A part de la lectura dels manifestos, els organitzadors han programat espectacles i una arrossada popular al Prat del Roure d’Escaldes-Engordany.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *