Els cònsols de les set parròquies han acordat aquest dimarts durant la reunió de cònsols col·laborar amb la plataforma ciutadana Sí als nostres drets habilitant un punt de recollida de signatures a favor de la despenalització de l’avortament a cadascun dels set comuns. Així ho ha indicat el cònsol major de Canillo, Josep Mandicó, que ha fet de portaveu de la reunió de cònsols, tot i que ha declinat fer valoracions sobre la qüestió, ja que no s’ha consensuat una opinió conjunta en relació a la necessitat o no de despenalitzar l’avortament i de com pot afectar al copríncep episcopal.

D’altra banda, durant la reunió d’aquest dimarts s’ha acordat fer un plec de bases per adjudicar de nou el concurs de subministrament i regulació dels uniformes dels agents de circulació, ja que l’empresa actual ha volgut rescindir el contracte perquè no estaven en disposició de poder servir el material.

Els cònsols també han estudiat la proposta de valoració dels concursos públics feta per l’Acoda, i han acordat que la fórmula proposada no es podrà fer servir en cas d’inversions de petit import, ja que el sistema està més enfocat quan són imports més elevats.

Pel que fa a la modificació de la Llei de la propietat horitzontal que demanen els cònsols per tal que puguin ser informats d’un canvi d’ús de les llicències urbanístiques i evitar perjudicis econòmics, aquest dimarts s’ha acordat que prepararan una proposta de modificació que trametran als grups parlamentaris perquè pugui ser presentada al Consell General.

Finalment, els cònsols han acordat fer un concurs conjunt perquè els cendrers que els locals públics vulguin col·locar a la via pública siguin tots de les mateixes característiques. Tot i que ja hi ha comuns que han aprovat ordinacions en aquest sentit, ara es vol consensuar que a totes les parròquies hi hagi el mateix tipus de cendrer, i per això, o bé els comuns tindran un estoc i els locals públics l’hauran d’adquirir d’allà, o bé es comunicarà a cada establiment un lloc conjunt on comprar-los.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada