Una de les imatges mítiques en les pel·lícules dels anys 50 és la de veure a una dona, enfront del tocador del seu dormitori, raspallant-se el cabell 100 vegades abans de ficar-se al llit. El ritme frenètic de vida que portem ens fa impossible tal dedicació… però no per això hem de prescindir d’aquest ritu que només aporta coses bones al nostre cabell. Per això t’expliquem tots els secrets d’un bon raspallat del cabell.

Beneficis d’un bon raspallat
A més de ser un gest imprescindible per a desembolicar el cabell, el raspallat promou la neteja del cabell i l’exfoliació del cuir cabellut, ja que el deixa lliure d’impureses i restes de productes.
Un altre dels beneficis indubtables és que el raspallat activa la circulació del cuir cabellut, i això fa que el cabell sigui més fort i sa. A més, al raspallar les cutícules del cabell queda més poliment i amb més lluentor.

Quantes vegades al dia haig de raspallar-me?
La resposta a aquesta pregunta és complicada… Depèn del teu tipus de vida o del pentinat que portis… Com a norma, hauries de raspallar-te el cabell tantes vegades com sigui necessari per a mantenir el cabell desembolicat. Si acostumes a portar-ho recollit o trenat, amb un parell de vegades al dia serà suficient, però si el portes solt i a més vas amb moto, amb la meitat de la cabellera a l’aire, hauràs de raspallar-lo sempre que sentis que el tens enredat.

Ho raspallo abans o després de rentar el cabell?
Per a tenir un cabell sa i bonic has de raspallar-lo abans de rentar-lo. Al fer-ho en sec, el cabell està en el seu estat més fort i resistent, i es trencarà menys.

Com hauríem de raspallar-nos?
Una regla bàsica i molt important és començar sempre per les puntes, sense estirades brusques i subjectant el floc prop del raspall. Després de mitjans a puntes i finalitza raspallant-ho d’arrel a les puntes. A més, cal començar a raspallar el cabell des de dins, és a dir, des del clatell.

Haig de comptar fins a cent raspallats?
No, no és necessari! L’única cosa que has d’assegurar-te és que el cabell, al tacte, resulta solt i suau, i que a més no queden restes de nusos o embolics.

Quin és el raspall perfecte?
Triar el raspall idoni ajuda, entre altres coses, a evitar el trencament del mateix i treure-li major partit, però tot dependrà del teu tipus de cabell i del moment quan es realitzi el raspallat.
– El raspall en forma de raqueta o paddle és l’eina perfecta per a desembolicar el cabell tant quan està sec com mullat. Un exemple és el Cepillo Raqueta, de Termix (10,50 €).
– El raspall de niló és ideal per a desembolicar cabells fins en sec, ja que les seves fibres de nilons són més fines i surten en grups de diferents longituds. Un exemple és el Cepillo neumático filamentos de nylon, de Beter (5,05 €).

Seguint aquestes senzilles regles t’assegurem que tindràs un cabell suau i brillant, a més evitaràs en gran manera el trencament del pèl.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada