Els secrets de Face ID

Segons apunten els últims desenvolupaments d’Apple, l’anomenat Face ID, és a dir el reconeixement facial, pot ser la nova eina insigne de la companyia de la poma. L’últim smartphone que ha llançat la marca al món, l’iPhone X, ja incorpora aquest sistema per desbloquejar-se i segons els analistes, tant Apple com la competència, podrien implementar aquesta tecnologia en tots els telèfons en un futur pròxim.

La pregunta que sorgeix tenint en compte que tots els consumidors obrirem el nostre telèfon amb la nostra cara és si es tracta d’una tecnologia prou segura.

Recentment la firma creada pel difunt Steve Jobs ha revelat alguns dels secrets del mecanisme Face ID per posar fi a les crítiques. Tal com ha detallat en una carta adreçada al senador nord-americà Al Franken, les dades facials que recull Face ID no queden emmagatzemats per la firma. Segons respon la vicepresidenta de Política Pública a l’Amèrica d’Apple, les dades dels nostres rostres mai abandonaran el telèfon mòbil. A més, aquestes dades queden immediatament encriptades pel sistema Secure Enclavament. Es tracta del mateix sistema de seguretat que empra l’empresa per guardar en un lloc segur les dades de Touch ID.

D’altra banda, Apple ha assegurat que Face ID no es veu afectat per components racials. Es van usar més de 1.000 milions d’imatges de rostres i el sistema llegeix 30.000 punts de les nostres cares. Afegeix l’empresa que la possibilitat d’error de Face ID és d’1 entre 1 milió. En el cas de Touch ID, ha recalcat la companyia, aquesta possibilitat que algú diferent accedís al nostre telèfon era d’1 entre 50.000.

Queda clar doncs que el sistema plantejat per Apple és bastant segur i privat.

Per Tecnonews / AMIC

TOTES LES NOTÍCIES