Rússia celebra aquest diumenge eleccions presidencials. El país més extens del món escull qui governarà el país els propers sis anys. Una jornada electoral en què, per primer cop, els residents i turistes russos que són a Andorra poden votar presencialment. Tenint en compte que l’actual president Vladimir Putin té assegurat un quart mandat, el focus d’interès serà l’índex d’abstenció.

Són turistes russos que passen uns dies a Andorra. Però aquest matí, han canviat un xic la seva rutina. Abans d’anar a pistes, han passat per l’oficina del cònsol honorari de Rússia a votar qui volen que dirigeixi el país els propers sis anys. Rússia celebra avui eleccions presidencials, les primeres en què residents i turistes russos poden votar presencialment a Andorra.

Després de dipositar la papereta i contents per les facilitats que ha donat Moscou per votar, els turistes immortalitzaven el moment. Però no sols han votat els qui són a Andorra de passada. Al Principat hi ha uns 500 residents russos, la meitat amb residència passiva. De l’altra meitat, poden votar un centenar llarg. Des de Casa Rússia s’ha mobilitzat la comunitat resident al país i se n’espera una destacada presència a l’oficina del consolat.

Precisament l’abstenció és l’únic factor que pot deslluir la victòria de l’actual president Vladimir Putin en aquestes eleccions. Perquè tot i que els votants poden escollir entre vuit candidats, no hi haurà sorpreses. Amb un índex de popularitat pels núvols, les enquestes li pronostiquen un 70% dels vots. Putin tornarà a governar sis anys més. El segon mandat consecutiu i el quart com a president.

Els ciutadans russos que són avui a Andorra poden votar fins les vuit del vespre.

Font: Andorradifusió (Andrés González-Nandín/Kevin Ribeiro)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada