Segons un estudi de l’Institut Tecnològic de Massachusetts, altrament conegut com MIT, i la Universitat de Cardiff, els robots tenen, sense mediació humana, prejudicis cap a altres robots.

D’aquesta manera, els robots o intel·ligències artificials són capaços de desenvolupar comportaments negatius cap a altres tecnologies semblants només amb la interacció entre ambdues.

Aquest estudi, publicat a la prestigiosa revista Nature, està basat en una simulació per ordinador en el qual s’analitza les interaccions que deriven en la creació de grups entre robots. Els grups acaben conformant-se en funció de les decisions dels robots analitzats i aquestes decisions estan lligades a la reputació o l’interès. D’aquesta manera les màquines s’uneixen a altres màquines de les que poden obtenir benefici en un termini de temps més curt.

És per tot això que la investigació determina que no cal tenir una intel·ligència cognitiva molt avançada per poder desenvolupar aquest tipus de patrons.

L’experiment i les seves conclusions tal com afirmen els seus precursors és important perquè determina que la Intel·ligència Artificial i el seu desenvolupament està fortament determinat per les interaccions que existeixen entre els diferents robots a més de la capacitat d’aquests.

En resum, sembla que els prejudicis no són només cosa d’humans, també les màquines tenen tendència a la discriminació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada