peixos

L’Agència Catalana de l’Aigua, el Departament de Territori i Sostenibilitat i el Centre d’Estudis Mediterranis-Museu del Ter han publicat, amb el suport de la Fundació Catalunya-La Perdera, un llibre sota el títol Els peixos dels rius i les zones humides de Catalunya, coincidint amb el Dia Mundial del Peix Migrador, que se celebra avui 24 de maig arreu del món.

 Aquesta obra, que et pots descarregar a través d’aquest enllaç (http://aca-web.gencat.cat/aca/documents/ca/planificacio/cabals/peixos_connectivitat_2014.pdf)  fa un repàs a les prop de 60 espècies de peixos (32 autòctones i la resta al·lòctones) que habiten els nostres rius i estanys. Això ens permet conèixer millor les diferents poblacions i poder dissenyar, d’aquesta manera, els protocols adequats i la manera de diagnosticar l’estat de els masses d’aigua a través de la població de peixos, i també poder millorar l’hàbitat i dissenyar eficients sistemes de passos de peixos per millorar la connectivitat fluvial.
 
Les comunitats de peixos són bons indicadors de les possibles alteracions hidromorfològiques que poden patir els nostres rius i estanys, i alhora integren, a l’estar al final de la cadena alimentària, les diferents alteracions que poden afectar l’estat dels nostres rius.
 
Aquest llibre pretén aportar la informació necessària per poder fer front a una gestió sostenible dels ecosistemes aquàtics, que permeti l’ús racional de l’aigua i el manteniment d’un bon estat de els masses d’aigua on habiten els peixos i les altres comunitats biològiques que conformen un ecosistema en bones condicions.
 
La publicació va adreçada a un públic general i utilitza un llenguatge planer i entenedor, acompanyat de fotogradies, dibuixos i esquemes explicatius, però també vol ser útil especialment als gestors ambientals i a tots els amants de la natura, estudiosos del tema i pescadors.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada