Els restaurants fan el ple per la nit de Cap d’Any i els hotels registren una ocupació superior al 85%

La nit de Cap d’Any al Principat es preveu amb el ple als restaurants i una ocupació hotelera elevada per aquesta data, que serà superior al 85%. Segons ha informat el gerent de la Unió Hotelera, Òscar Julián, les previsions són bones, una mica millors que les de l’any passat, i el més positiu és que no s’han hagut de rebaixar els preus, sinó que s’han pogut incrementar una mica respecte a l’any anterior, en que van ser ‘francament baixos’. Tot i així, l’oferta és molt variada amb menús des dels 60 fins els 250 euros en restaurants i des dels 100 fins a 360 euros en hotels.

L’ocupació hotelera durant aquests dies de festes de Nadal està sent bona al país. Els dies 24 i 25 de desembre va baixar l’ocupació fins el 55-60%, però a partir del 26 va tornar a pujar per sobre del 90%. Per als propers dies, a partir de l’1 de gener i fins al dia de Reis l’ocupació estarà al voltant del 92%, amb pics més alts a les parròquies d’Encamp i Canillo, al voltant del 94%.

La nit de Cap d’Any, però, sempre sol baixar una mica l’ocupació, perquè pugen els preus per oferir el sopar de celebració. En aquesta ocasió, el gerent dels hotelers, Òscar Julián, ha celebrat que les previsions són una mica millors que altres anys i que això s’ha aconseguit sense necessitat d’abaratir preus.

Per a la nit del 31 de desembre els hotelers preveuen una ocupació al voltant del 85%, i els restaurants estan al 100% de reserves. Julián ha explicat que els preus que s’ofereixen són molt variats, des dels 60 fins els 360 euros, però que en general s’han apujat una mica respecte a l’any passat. La varietat de preus depèn dels locals, els menús i l’ambientació festiva que ofereixen, ja que alguns, a més del sopar fan celebracions amb cotilló, música en directe o discoteca després del sopar.

D’altra banda, el gerent de la Unió Hotelera ha assenyalat que l’estada mitjana dels visitants d’aquestes festes és entre 5 i 6 dies. Els clients espanyols, que són els majoritaris, es queden unes quatre nits, els portuguesos entre sis i set nits, i els clients anglesos o russos una setmana o més.

Les bones xifres d’ocupació que s’estan registrant durant aquestes festes permeten ser una mica optimistes de cara a la resta de temporada d’hivern, però Julián ha assenyalat que això depèn sempre de les bones condicions meteorològiques i que per tant variarà en funció del temps que faci la resta de la temporada, tot i que reconeix que ‘per les xifres macroeconòmiques que ens arriben dels països veïns sembla indicar que el 2014 no serà un any de baixada sinó que tindrà una mica d’efecte rebot’.

TOTES LES NOTÍCIES