El projecte Tàndem, impulsat pel ministeri d’Educació i Ensenyament Superior i el clúster d’Educació d’Actua, s’ha incorporat aquest any en el currículum de la formació professional del sistema educatiu andorrà i el gran repte per als cursos vinents és que pugui fer-se extensiu a d’altres sistemes educatius, concretament al francès. Així ho ha posat en relleu Ferran Costa, del clúster d’Educació d’Actua. Per aquest motiu, ha explicat, en la final del projecte que s’ha celebrat aquest dimarts hi eren presents responsables de la formació professional del Lycée Comte de Foix que han pogut veure “els rèdits” obtinguts en aquesta edició. Els alumnes que han pres part en el projecte, una seixantena, han presentat els seus projectes, que donaven resposta a reptes presentats per tres empreses, i s’han atorgat els premis als guanyadors. El primer premi ha estat per a Grup Tancat.

Al llarg d’aquest curs els estudiants de formació professional del sistema educatiu andorrà havien de respondre als reptes presentats per les empreses Dermandtek, Hotels Plaza i Inlingua. Al llarg del matí han presentat els diferents projectes sorgits arran d’aquestes idees i posteriorment el jurat ha escollit cinc finalistes i, a l’últim, tres projectes guanyadors. El ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, ha mostrat la seva satisfacció pels resultats obtinguts en el marc d’aquest projecte i ha manifestat que la voluntat és potenciar-lo “molt més”. El titular d’Educació ha destacat que amb aquesta iniciativa es “crea aquest vincle amb l’empresa” i es contribueix a “trencar les barreres” entre l’escola tradicional i el món laboral. També ha posat en relleu el fet que es treballin diferents “valors” importants com ara “el treball en equip, la transversalitat, la creativitat, la innovació, l’emprenedoria…” i que això es faci amb problemes reals de les empreses. A l’últim, ha remarcat el suport que reben des de les empreses, no només a través de les estades formatives sinó també amb aquesta experiència del Tàndem.

Els guanyadors del primer premi, Grup Tancat, han presentat una aplicació per a Hotels Plaza que ofereix la possibilitat de fer un regal i a qui el rep gaudir d’una experiència més enllà de l’estada a l’hotel. Un dels integrants del grup, Sergi Suárez, ha destacat que l’experiència ha estat “molt enriquidora” ja que han pogut aprfundir en “aptituds i coneixements” que no es treballen a les classes normals, ja que han hagut de fer el projecte entre alumnes de diferents branques del batxillerat professional. Ara esperen que el projecte pugui evolucionar i que “potser pugui ser una realitat”. De fet, hi ha la possibilitat que puguin rebre suports per plasmar aquesta idea.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada