Els rescats de muntanya en casos d’imprudència ja no sortiran de franc

Un helicòpter de rescat
Un helicòpter de rescat (Andorradifusió)

Els rescats de muntanya es començaran a cobrar a partir de l’any vinent, sempre que sigui motivat per imprudència o per la pràctica d’esports de risc. Ho ha anunciat el ministre de Justícia i Interior en l’acte de jurament de la 35a promoció de bombers.

Fins ara el Govern es resistia a aplicar els mateixos paràmetres dels estats veïns, però l’increment dels rescats els darrers anys ha obligat a fer el canvi. Josep Maria Rossell, ministre de Justícia i Interior, detalla que, aquests rescatsno només es fan a Andorra sinó a d’altres llocs propers com a França i Catalunya. 

Josep Maria Rossell ho ha anunciat en l’acte de jurament de la 35a promoció de bombers.

En aquest sentit, el cos disposa actualment de 142 membres, però, de cara a l’any vinent, hi ha previstes noves convocatòries per a cobrir les places que es produiran a causa de les jubilacions. Un dels objectius prioritaris és promoure més la presencia femenina dins el cos. 

Precisament la nova promoció, de cinc membres, compta amb una dona, una xifra que la direcció del cos espera que augmenti a curt termini.

Durant la cerimònia s’ha anunciat que entre el 2023 i el 2024 es convocaran noves proves d’accés per a cobrir les jubilacions previstes.

[do_widget id=category-posts-pro-64]