Els Reis Mags

Abans de res, permeteu-me que aprofiti per dedicar les primeres ratlles del primer article de l’any a desitjar un feliç 2013 a tothom, en el que qui més o qui menys, espera que l’economia mundial surti d’aquesta llarga crisi i es tornin a generar llocs de treball al més aviat possible.

Pel que fa al tema estrictament futbolístic, en les dues setmanes que m’he ‘escaquejat’ d’escriure, ja em perdonareu però necessitava fer unes mini vacances, veig que se m’ha acumulat la feina amb un bon grapat de notícies.

Començarem felicitant al geni blaugrana, en Leo Messi, que no només tancava l’any deixant el llindar de gols fets en un any natural en la impressionant xifra de 91, sinó que l’ha començat guanyant la Pilota d’Or de la FIFA per quarta vegada consecutiva. Aquest fet no l’havia assolit mai abans cap altre jugador, pel que penso que, potser ara, el mític Pelé podria anar tancant una mica la bocassa i reconèixer els mèrits del nostre jugador, al qui de fet, només li mancaria ser campió del món amb la seva selecció.

I aquesta precisament deu ser una fita que no té al cap, doncs sap que mentre la columna vertebral de la selecció espanyola estigui formada pels seus companys de Can Barça, apuntalada per jugadors com Casillas, Sergio Ramos i Xabi Alonso, entre altres, tots ells integrants de l’anomenat equip ideal de la FIFA, i dirigits pel recentment escollit millor entrenador del món, Vicente Del Bosque, no hi tenen res a fer.

Tito Vilanova es recupera i evoluciona favorablement de l’operació, els lesionats també es van recuperant i incorporant a l’equip, bé, tots menys Villa, a qui incomprensiblement deixen de suplent i fan jugar, al seu lloc, a un Alexis que no dóna la talla i sempre ‘cau’, miraculosament i constantment, a l’àrea del rival com si es tractés d’una baldufa quan deixa de girar.

Mentre per aquí tothom està més o menys content, a Madrid estan convençuts que els Reis Mags no existeixen o bé que s’han fet del Barça.

Per què? Perquè el nostre equip continua sumant els partits de tres en tres, fent gols i superant rivals, la Pilota d’Or ha tornat a ser per Messi, l’entrenador de l’any per Vicente del Bosque (a qui ells van fer fora incomprensiblement), Mou deixa a Casillas a la banqueta i, per acabar, Guardiola diu que tornarà a entrenar la propera temporada, però no desvetlla l’equip amb que ho farà.

Creieu que l’únic que vol Mou és que el facin fora cobrant el contracte íntegre que té fins el 2016?

Bon cap de setmana, i abrigueu-vos que es preparen nevades.

TOTES LES NOTÍCIES