Els Reis arribaran a la Seu d’Urgell en barca

reis seu

La Seu d’Urgell es bolcarà un any més en la rebuda a Ses Majestats els Reis d’Orient. La de la Seu és una de les arribades més singulars de Catalunya, ja que hi entren amb barca a través del canal del Parc Olímpic del Segre.

 La recepció, encapçalada per l’alcalde urgellenc Albert Batalla, serà aquest dilluns dia 5, pels volts de 2/4 de 7 de la tarda. Des del Parc del Segre, Melcior, Gaspar i Baltasar iniciaran la cavalcada pels principals carrers de la ciutat, com ara el camí de la Palanca, el passeig Joan Brudieu i el carrer Major, fins arribar a la plaça dels Oms. Poc abans de les 8 del vespre, a la Sala de Sant Domènec, els Reis i els patges començaran a rebre les cartes de tots els infants amb els regals que demanen per a la nit més màgica de l’any.

Com a novetat, enguany la cavalcada de la Seu se suma a la campanya ‘Cap nen sense caramel’. Això significa que es llençaran caramels aptes per a celíacs. L’altra novetat és la ‘Carrossa dels Desitjos’, amb la qual es vol facilitar que joves i adolescents s’impliquin en l’esdeveniment. Un grup d’onze alumnes de l’Escola de Música, d’entre 12 i 17 anys, s’encarregaran d’aquesta part de la benvinguda i, ja a la Sala de Sant Domènec, llegiran un petit recull dels desitjos que han deixat escrits els nens i nenes de la Seu.

Enguany hi haurà un total de 12 carrosses. Hi participen totes les escoles del municipi (La Valira, Castellciutat, Albert Vives, La Salle i Pau Claris i hi col·laboren els Bombers amb una carrossa que porta l’escala que ajudarà els Reis Mags a pujar a les cases.

A més a més, prèviament –aquest dilluns de les 10 a les 13.30 hores- els patges reials passejaran pel centre comercial de la Seu per animar la gent a rebre els Reis, amb la col·laboració de la Unió de Botiguers (UBSU). En el seu pas per la Seu, Ses Magestats, acompanyats de l’alcalde i els regidors, també visitaran com cada any els avis i àvies de la Llar de Sant Josep i del Sant Hospital, que cada any els reben amb molt d’escalf i il·lusió

La regidora d’Infància i Joventut de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Meritxell Planes, ha animat tothom, i especialment les famílies, a participar de la cavalcada, que culmina un ampli ventall d’activitats infantils de la campanya El Món Màgic de les Muntanyes, que han registrat una alta participació.

Segons Planes, “durant aquests quatre anys de mandat, de mica en mica s’ha aconseguit  que la cavalcada de Reis de la Seu vagi agafant força i sigui més participativa”, atès que “any rere any s’ha anat fent més gran gràcies a la plena participació i dedicació de les AMPA i enguany s’hi afegeix aquesta carrossa de joves de l’Escola Municipal de Música”.

Planes ha agraït especialment la implicació, un any més, de totes les AMPA de  les escoles, juntament amb la Comissió de Festes, els Bombers de la Generalitat, la Policia Municipal, els Mossos d’Esquadra i els Diables de l’Alt Urgell, i també a Fustes Grau, Construccions Da Silva, Josep Botanch, Ignasi Carbonell, David Segura, l’Associació Astronomia, l’Escola Municipal de Música, la Brigada Municipal, el Servei de Jardineria, la Rolling Band i RàdioSeu.

El matí del dia de Reis, dimarts, Ses Majestats també arribaran a Castellciutat, a les 11 del matí a la Plaça de l’Arbre, amb la col·laboració de l’Ajuntament de la Seu. La rebuda compta amb una carrossa elaborada pels veïns mateixos. L’Associació Amics de Castellciutat oferirà coca i xocolata a tothom qui hi assisteixi.

(Text i foto: Ajuntament de la Seu)