Els Pujol podrien aportar l’informe Villarejo, que confirmaria les pressions a BPA per delatar-los

En  els propers dies, els advocats andorrans de la família Pujol podrien presentar a la Batllia l’informe Villarejo. Un document on es reconeixeria que es va forçar i obligar els propietaris de BPA a delatar els Pujol davant la policia espanyola.

La defensa de la família Pujol a Andorra podria aportar l’informe Villarejo a la Batllia, en el marc de la causa que investiga la revelació del secret bancari dels comptes dels Pujol a BPA. Els advocats aportarien com a prova aquest document, que es relaciona amb el comissari José Manuel Villarejo i la policia política que presumptament actuava contra figures del sobiranisme català.

L’informe, amb data d’1 de juliol del 2014 i que publica avui el Diari d’Andorra, explica que es va poder accedir a la informació de diversos comptes de la família al Principat. Els detalls bancaris s’haurien aconseguit, com es descriu en la nota informativa, de manera forçada i obligada. Una coacció que haurien patit els propietaris de BPA, segons l’informe, després que haurien estat amenaçats de perdre la llicència de Banco Madrid amb la qual exercien a Espanya.

L’autor de l’informe, el comissari Villarejo, assegura en la nota que la informació hauria estat recollida de fonts fiables i hi aporta la captura de pantalla dels comptes de la família al Principat. Aquestes mateixes fonts haurien explicat que els moviments bancaris tindrien com a destí una societat offshore dels Pujol a Luxemburg, però gestionada per BPA mitjançant el Banco Madrid.

Els advocats dels Pujol, a partir d’aquest informe, podrien exigir que la justícia andorrana investigués l’autoria de les coaccions que van permetre obtenir les dades per elaborar la captura de pantalla amb les dades bancaries de la família.