lloguer 1

El pressupost del 2015 continua deixant sense efecte, per segon any consectiu, la congelació dels lloguers d’habitatges i locals comercials. Per tant, els propietaris podran augmentar els lloguers segons l’increment de l’IPC. A més, el preavís per deixar un bé immoble continua sent de 3 mesos per a habitatges i de 6, per a locals comercials.

Els pressupostos generals de l’Estat deixen sense efecte la reducció del termini de preavís per deixar un pis o local de lloguer a un mes, que preveia la llei de reactivació econòmica que el govern Pintat va impulsar el 2008. Enguany, els llogaters hauran de deixar tres mesos de preavís en el cas dels habitatges i de sis, per a locals comercials.

Els propietaris podran aplicar també un increment dels preus d’acord a l’IPC. En canvi, continuen congelats, un any més, els salaris públics i les pensions superiors al salari mínim.

Una novetat destacada prevista al projecte de llei del pressupost és que el Govern preveu la contractació d’onze nous funcionaris. Es tracta d’un cap de Protecció Civil, dos tècnics de Finances i un metge i un jurista per a Recursos Sanitaris. A Salut, es contractaran, a més, dos nous treballadors socials, un psicòleg i un educador. I a justícia, també es crearan dues places de secretari judicial.

A banda d’aquestes onze, es preveu cobrir nou places més, la majoria de les quals a l’hospital, amb vacants de l’administració.

Per últim, es preveu que els funcionaris en excedència per dedicar-se, per exemple, a exercir un càrrec polític, poden mantenir la reserva de plaça per un mandat addicional, quan el màxim era, fins ara, de dos mandats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada