comu-alvEl vial que hi ha situat a tocar del Camp d’Esports del Consell General, a hores d’ara propietat dels germans Sansa Reñé, passarà a ser comunal gràcies a un conveni signat entre les dues parts. Així ho ha aprovat la corporació comunal d’Andorra la Vella en la sessió d’aquest dijous a la tarda, per deu vots a favor i una abstenció. El conveni s’ha signat per tal de poder garantir ‘futures sortides d’emergència al nou camp que s’està construint’, ha explicat Rosa Ferrer, cònsol major de la capital. L’acord també afecta una altra part del terreny propietat d’aquests germans, els metres del qual se’ls hi intercanviaran per la possibilitat d’edificar més plantes d’altura en una altra zona propera.

El conseller de Serveis Públics i Urbanisme, Eron Estany, ha explicat que la cessió consisteix que el vial, de quatre metres d’ample i 80 de longitud, serà a partir de la signatura, del Comú. Estany ha informat que ara per ara el carreró ‘és un carreró sense sortida’, però que en un futur ‘donarà a una zona coberta del riu, on s’hi preveu un pàrquing per als autocars que vagin al Camp d’Esports’. La cònsol major, Rosa Ferrer, ha afegit que el vial ‘servirà com a sortida d’emergència del recinte’, i que a més ‘deixarà la zona lliure per si mai hi hagués necessitat d’evacuar la gent per aquell costat del Camp’.

A banda d’aquesta cessió, el conveni també preveu una permuta. El Comú ha demanat als germans Sansa Reñé que no edifiquin a la zona més propera al vial, on tenen un solar de la seva propietat, precisament per ‘mantenir un espai més ampli que permeti millors evacuacions de la gent si fos necessari’. Com a compensació els propietaris ‘podran edificar el mateix nombre de metres quadrats que perden d’aquest espai del costat del vial augmentant el nombre de plantes que podrien construir en un solar annex a aquesta zona’, passant de les set que estaven permeses, a 15.

La cònsol major d’Andorra la Vella, Rosa Ferrer, ha dit que no té ‘constància’ que els propietaris vulguin construir-hi cap edifici ‘en breu’, però ha assegurat que el fet de permetre’n un de quinze plantes ‘no suposaria cap problema’ perquè quedaria just davant de la futura nova Seu de la Justícia, que també hi ha previsió que ocupi el mateix’.

La consellera de la minoria socialdemòcrata, Dolors Carmona, ha estat l’única membre de la corporació que no ha votat a favor d’aquest conveni. Carmona s’ha abstingut perquè ‘no m’han acabat de definir en què beneficia a la parròquia aquesta acció’, tot i que sí que reconeix que ‘serà un bé d’interès nacional’.

El Consell de Comú d’aquest dijous a la tarda també ha aprovat, provisionalment, una modificació del Pla d’Ordenació i Urbanisme Parroquial en relació a una unitat que hi ha a l’avinguda Tarragona, davant dels magatzems Andorra 2000. El Govern té previst fer-hi una vorera i el Comú ha decidit dividir en dues parts la parcel·la per tal de després demanar als propietaris la cessió avançada de l’espai per construir-hi la voravia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada