El Govern, a proposta del titular d’educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, ha aprovat la modificació de la Llei d’exercici de professions titulades i de col·legis i associacions professionals.

El text aprovat donarà cobertura a les persones que, tot i no tenir una titulació acadèmica, sí que tenen una titulació o habilitació professional que els permet exercir la seva activitat professional en l’àmbit del mercat interior europeu.

La Llei d’exercici de professions titulades i de col·legis i associacions professionals i les modificacions posteriors restringeix l’accés a les professions titulades a les persones que posseeixin titulacions acadèmiques d’ensenyament superior, de forma que impedeix el reconeixement d’acreditacions professionals que, en no ser titulacions acadèmiques, no poden ser reconegudes acadèmicament.

Les titulacions acadèmiques són les titulacions que són expedides i reconegudes per l’autoritat acadèmica competent, mentre que les titulacions professionals són les que no són acadèmiques per la seva pròpia naturalesa, però que malgrat això són oficials, habiliten per a l’exercici d’una professió i són reconegudes per l’Estat.

Amb aquesta modificació s’alinearà la concepció de titulació a la utilitzada en l’àmbit de la Unió Europea, tal com s’aplica en els països del nostre entorn amb titulacions o habilitacions professionals, per tant no acadèmiques, però que també garanteixen l’exercici de la professió regulada a la Unió Europea. D’aquesta manera, mitjançant habilitació especial i de forma excepcional, als professionals que es trobin en aquesta situació se’ls atorgarà el dret a l’exercici de la professió, sempre d’acord amb l’interès general o les necessitats sectorials del país.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada