El Sindicat de l´Ensenyament Públic (SEP) critica que la reforma de la funció pública s’estigui duent a terme amb lentitud, tot i que considera positiu que s´atenguin algunes de les reclamacions del col·lectiu. Pel que fa l´avaluació del personal eventual i els edictes de selecció, es valora positivament que el ministeri d’Educació faciliti l´accés de tot el personal a les proves.

La nova junta del SEP mantindrà com un dels objectius principals la negociació de la nova llei de la funció pública i la del cos d´educació. Una de les reivindicacions del sindicat era la de mantenir la categoria de funcionari i no passar a ser agents de l´administració.

Tot i que aquesta petició ha estat considerada pel Govern, el secretari general del sindicat, David Garcia, creu que la reforma de la funció pública s’està desenvolupant amb lentitud. Opina que “s’està fent per parts i la informació que tenim arriba amb compta-gotes”. Reconeix “molt bona sintonia” en el treball amb la ministra Eva Descarrega però diu que de moment “són només esbossos”. Afirma que “som una part poc activa” i reclama “tenir més veu”.

En relació als eventuals, el SEP valora positivament els esforços del ministeri d´Educació perquè tothom pugui presentar-se als edictes. Amb tot, critica que l´avaluació dels candidats genera algunes tensions. Assenyala que “hi ha gent que porta molts anys a l’escola i només tenen una valoració feta per l’equip directiu”. En aquest sentit demanen “ser un agent observador en aquests processos”. per evitar tensions.

Pel que fa a la futura implementació del batxillerat internacional, el SEP la considera una oportunitat excel·lent per promoure la mobilitat dels alumnes a centres de prestigi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada