Els professors no es manifestaran durant la visita del ministre d’Educació francès

El Lycée Comte de Foix

Com ja va anunciar el setembre del 2019 el copríncep francès Emmanuel Macron dilluns visita el Principat el seu ministre d’Educació: Jean-Michel Blanquer. En l’agenda, revisar les inversions necessàries per poder posar al dia les infraestructures del sistema educatiu francès i escoltar les reclamacions dels seus docents.

Representants sindicals del cos docent del sistema educatiu francès han arribat a un acord i no es manifestarà durant la visita del ministre d’Educació francès. Dins el recorregut que farà Jean-Michel Blanquer s’inclouen els edificis del sistema francès i també realitzar part d’aquest recorregut acompanyat de la seva homòloga andorrana Ester Vilarrubla.

Durant la seva visita l’any passat el president francès Emmanuel Macron va prometre augmentar les inversions per a infraestructures educatives franceses i també fer avançar els treballs a l’RN22, tot recordant que aquesta carretera és la utilitzada pels joves andorrans que estudien a França. En aquest aspecte va reclamar treballar perquè l’alternativa d’educació superior francesa sigui més sol·licitada pels estudiants que viuen a Andorra.

Blanquer es trobarà també amb el cap de govern Xavier Espot i viatja acompanyat de responsables educatius nacionals i de la regió occitana amb l’objectiu de donar visibilitat i reforçar les relacions en l’àmbit educatiu dels dos estats.