Els productes frescos pugen de preu per la forta demanda

Productes frescos com verdures i carns en un establiment comercial
Productes frescos com verdures i carns en un establiment comercial. Foto: ARXIU

Les empreses dedicades a productes frescos com la carn, la verdura i la fruita, han perdut bona part del volum de negoci pel tancament sobtat d’establiments. A més, reconeixen que l’increment de preus s’agreujarà per l’augment de la demanda dels darrers dies.

Les conseqüències econòmiques de la crisi del coronavirus ja comencen a ser paleses. Productes frescos com ara la carn, la fruita i la verdura estan garantits, tot i que l’increment de la demanda ha fet apujar els preus. En només una setmana hi ha verdures i fruites que han doblat el preu.

El gerent de Naps i Cols, Xavier Romero, comenta que “d’una setmana per l’altra” ha hagut un icrement “sobretot amb les verdures que la gent més consumeix”.

Per la seva part el director d’Andorcarn, Dionisio Sierra, explica que encara que ha hagut pujades no afectades pel coronavirus, aquest ha afectat a la progessió i “ha agreujat la situació”. 

Les empreses encarregades del subministrament reconeixen que les pèrdues seran importants, ja que bona part del volum de negoci ha caigut de forma sobtada.

Sierra afirma que s’han vos “molt afectats” ja que “aquesta era una temporada que estava molt bé, hi havia gent als hotels, a les pistes, i ha tancat tot de cop”.

Les empreses del sector posen en relleu que els subministraments estan garantits, tot i que admeten que l’increment de la demanda a països com Espanya i França pot alterar lleugerament l’arribada de certs productes

TOTES LES NOTÍCIES