L’Associació d’Empreses d’Encamp (AEE) en col·laboració amb el Comú de la parròquia, han iniciat aquest dissabte al matí la 4a temporada del tradicional mercat del dissabte a la plaça Sant Miquel. Una iniciativa que enguany ha comptat amb la participació d’una parada dels productes agrícoles d’Andorra per primer cop d’ençà que es va crear aquesta proposta. En aquest primer dissabte de mercat hi han participat al voltant de 16 paradetes de verdura, flors, bijuteria i articles de col·leccionista. El cònsol major d’Encamp, Jordi Torres, ha destacat la bona rebuda dels veïns d’Encamp d’aquesta iniciativa de l’AEE i ha indicat que “si això continua creixent, potser ens haurem de replantejar ampliar els espais del mercat”. D’altra banda, la vocal de l’associació, Sara Mandicó, ha destacat la consolidació d’aquesta iniciativa i ha indicat que “aquest dissabte han participat 16 comerços, uns 5 més dels que vénen habitualment”. L’AEE també ha posat en marxa una sèrie de sortejos per premiar als clients del mercat.

S’estrena una nova temporada de mercats a la plaça Sant Miquel d’Encamp. Enguany, amb més parades i és que els productes agrícoles d’Andorra també hi han estat presents per primer cop, amb embotits, ratassia, mels i cremes. L’associació d’Empreses d’Encamp i el Comú han iniciat la quarta temporada de mercats amb l’objectiu de consolidar aquesta iniciativa, per tal de dinamitzar la zona.

En aquesta ocasió, el mercat ha comptat amb la presència de 16 paradetes de comerços diversos que venien verdures, flors, bijuteria, escultures, llibres de cara a Sant Jordi, roba de segona mà i articles de col·leccionista. El cònsol major de la parròquia, Jordi Torres, s’ha mostrat satisfet per la bona rebuda d’aquesta iniciativa i ha destacat la voluntat de mantenir el mercat, juntament amb l’AEE.

En aquest sentit, la vocal l’entitat, Sara Mandicó, ha explicat que l’objectiu és incentivar la compra de productes al mercat i per aquest motiu, l’AEE ha posat en marxa una sèrie de sortejos mensuals, on aquells clients que realitzin una compra superior a 30 euros al mercat entraran al sorteig de sis vals de 15 euros. A més, l’AEE també ha contractat un mag per amenitzar l’estona als petits i també als grans que aquest dissabte al matí han passat pel mercat.

Mandicó també ha destacat que any rere any, la consolidació del mercat es fa més evident i bona prova d’això és “la participació de més comerços cada any”, atès que segons ha indicat la vocal, “tot i ser l’inici de la temporada, aquest dissabte tenim 5 comerços més dels que vénen habitualment”.

D’altra banda, la vocal també ha afegit que el pròxim 3 de juny l’AEE està preparant un mercat sobre teràpies naturals, que comptarà amb una conferència de l’investigador, Josep Pàmies, sobre aquest tema i on participaran comerços de tot Andorra.

El pla de dinamització del comerç en ‘stand by’
El cònsol també ha explicat que en l’actualitat “s’està treballant en l’àmbit intern del Comú” el pla de dinamització del comerç. Tot i això, Torres no ha donat terminis per veure l’execució del pla, malgrat que ha indicat que “un cop finalitzi el treball del Comú segurament farem partícips a les associacions d’Encamp i el Pas de la Casa perquè aportin idees per millorar”.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada