Els problemes mecànics de De la Casa marquen el seu duel amb Janssens a Vejer

Gerard de la Casa (Seat Còrdova WRC – Baporo Motorsport), no va poder defensar al 100% la seva supremacia a la Pujada a Vejer, prova vàlida per al Campionat d’Andalusia de Muntanya.

L’excampió d’Espanya de l’especialitat, Humberto Janssens (Porsche 911 GT3 Cup, va ser el vencedor en les dues proves disputades. Gerard, malgrat els problemes en el canvi de velocitats en el seu Seat Còrdova WRC es va mantenir prop del pilot malagueny fins que, a la recta final de la Fase B. En aquests moments ja era impossible mantenir el ritme que l’havia de portar al triomf.

Per la 34a edició de la seva pujada, l’Escuderia Sur va mantenir el recorregut habitual de la prova, és a dir sortida en el km 0 de la CA-5203 i el final a 700 metres de l’entrada al poble que dóna nom a la pujada. En total 2.650 metres, un pendent mitjà del 13,13% i un desnivell de 348 metres.

Els prolegòmens de la cita de Vejer es van desenvolupar amb normalitat. Gerard va realitzar els reconeixements habituals pensant on esgarrapar dècimes al millor crono de l’anterior edició (1’26”690), en previsió a la dura competència que suposava la presència d’Humberto Janssens i el seu potent Porsche 911.

En la fase A (en cada fase es disputen dues pujades vàlides per a la classificació final), EL duel previst es va fer realitat. En la primera pujada Janssens (1’26”472) va superar en 7 dècimes al pilot andorrà (1’27”097). Amb tota seguretat, tots dos pilots millorarien en la següent pujada, faltava saber quant.

Janssens no va fallar i va parar el crono en 1’25”428, mentre que Gerard, ja amb problemes, no va poder baixar del 1’26”681.

En la fase B, De la Casa, amb una reparació d’urgència en la seva mecànica, va sortir disposat a intentar-ho. En la primera pujada va aconseguir superar en 1 dècima i escaig al seu rival però, en la segona va desistir després de fer dues virolles i comprovar que els problemes del canvi de velocitats posaven en risc finalitzar la pujada.

“El selector del canvi ens ha complicat la participació en la prova de Vejer de la Frontera. De tota manera no ens podem queixar en referència a la fiabilitat del Córdova, En totes temporades que portem competint és el segon problema que tenim”. Així s’expressava Gerard una vegada finalitzada la seva participació en Vejer 2017, a més afegia: “En veure que era impossible mantenir el ritme, en la segona pujada almenys hem fet contents als espectadors amb una conducció més espectacular”.

Gerard de la Casa i el seu equip, Baporo Motorsport, ja pensen en la propera pujada vàlida per al Campionat de Catalunya de l’especialitat (la penúltima del calendari) que es disputarà el proper 21 d’Octubre. Serà la Pujada DOGA Ullastrell Organitzada per + Gas Factory Marc Gene.

(Text i foto: Fotoesport)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.