Els primers alcaldes catalans citats per la fiscalia als jutjats de la Seu d’Urgell es neguen a declarar

Els jutjats de la Seu d’Urgell han rebut els primers alcaldes citats a declarar per la fiscalia pel referèndum de l’1 d’octubre. Rebuts a les portes dels jutjats per una concentració de suport, els batlles de Pont de Suert i d’Oliana s’han acollit al dret a no declarar.

Miquel Sala i José Antonio Troguet estan sent investigats per la fiscalia per donar suport al referèndum. En total són més de 700 els alcaldes catalans en la mateixa situació. L’alcalde d’Oliana ha dit que està “a favor del poble” i, si els ciutadans volen votar, els alcaldes hi donaran suport. ” Ja no és un tema d’independència, sinó de democràcia”, ha afegit. Troguet, per la seva part, ha explicat que tot i acollir-se al dret a no declarar, el jutge li ha formulat les preguntes igualment “en la línia de si era conscient que s’havia aprovat la llei dle referèndum i les normes complementàries”.

Prop d’una quarantena ja han rebut la citació, quinze dels quals han estat convocats per demà a les fiscalies provincials corresponents o a les poblacions on la fiscalia té oficina.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.