Continua l’escalada de preus de tota mena de carburants. Al capdavant de tots hi ha el gasoil de calefacció, que ha augmentat un 20% en un any. També s’ha encarit considerablement el cost de posar benzina.

Segons informa RTVA, setembre ha marcat un nou màxim en el preu dels carburants. Respecte a ara fa un any, per exemple, el gasoil de calefacció és un 20% més car. Les dades d’estadística mostren com el de locomoció també s’ha enfilat més de quinze punts. El segueixen el de locomoció millorat, la gasolina sense plom de 95 octans i la sense plom de 98.

Aquesta tendència s’allarga des d’inici d’any a causa, sobretot, de la inestabilitat geopolítica, amb alguns dels principals productors de cru mundials en conflicte directe. És el cas dels Estats Units i l’Iran. L’augment de la demanda internacional de petroli i les restriccions de subministrament de l´OPEP també han ajudat a disparar el preu del barril de Brent, en haver fet disminuir les existències acumulades.

Tot plegat ens ha portat a un escenari, confirmat amb la pujada de setembre, que ens deixa als nivells més alts dels últims 5 anys, des del 2014.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada