Aquest vespre ha tingut lloc a la sala d’actes de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell la sessió de tancament del procés dels Pressupostos Participatius d’enguany, en un acte públic que ha anat a càrrec de la tinent d’alcalde Participació Ciutadana, Anna Vives, i la tècnica d’aquesta àrea, Carli Farràs.  

En aquesta sessió s’ha fet un resum dels resultats del procés, s’han presentat les propostes seleccionades pels urgellencs i urgellenques, i també s’ha explicat el calendari d’execució de les propostes que finalment portarà a terme l’Ajuntament de la Seu.  

Les propostes més votades 

De les 40 propostes vàlides tècnicament i econòmica que es van posar a votació popular la que ha obtingut més vots per part de la ciutadania ha estat el condicionament de les postes de tennis municipals, números 2 i 3, amb un total de 86 vots. Aquesta actuació té un cost aproximat d’uns 40.000 euros.  

Les següents propostes seleccionades per ordre de vots obtinguts han estat:  posar material que no rellisqui a les baixades dels passos de vianants (632,50€); revisió i regulació dels passos de vianants de la ciutat per tal de garantir la màxima visibilitat d’entrada als mateixos, tant per part del transeünt que es proposa creuar com del conductor d’un vehicle que  s’hi acosta (650€); anivellar arran de vorera els forats on hi ha arbres però amb material persistent. Aquells forats pels arbres que no hi hagi res planat tapar-los amb les mateixes peces que les de la vorera o replantar-hi arbres (37.500€); i fer un “camí amic” per tal que els infants puguin anar sols a l’escola (30.000€).  

En la presentació de les propostes seleccionades, la tinent d’alcalde Participació Ciutadana, Anna Vives, ha manifestat que “l’objectiu d’aquest procés és apropar el pressupost municipal i, en definitiva la gestió municipal, a la ciutadania”. Vives ha abundat al respecte que “ho fem amb diverses iniciatives de participació, i els pressupostos participatius en són l’element més destacat”.   

En aquest procés de participatiu s’han obtingut un total de 1.417 vots, per davant dels 863 obtinguts en la primera edició dels Pressupostos Participatius celebrats l’any passat. Aquest procés de participació ciutadana ha permès que els veïns i veïnes del municipi hagin pogut decidir en què s’invertiran 100.000 euros del pressupost municipal de 2016.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada