montferrerEl projecte de pressupostos de l’Estat espanyol per al 2016 preveuen partides per a la construcció de les reclamades rotondes de la carretera N-260 a Castellciutat i a Montferrer, tot i que no contemplen el 100% del cost d’ambdós projectes.

En el cas dels dos passos giratoris previstos dins del municipi de la Seu -davant del polígon de Lleteries i de l’Hotel El Castell-, el Ministeri de Foment preveu destinar-hi l’any vinent 956.170 euros; és a dir, 2/3 del cost pel qual estan licitades, que és d’1,47 milions d’euros. El projecte també preveu la creació d’un mirador de la Seu al replà que hi ha a pocs metres de la cruïlla de Castellcitat.

Pel que fa als accessos a Aravell i Bellestar, estaran dotats amb 365.470 euros per tal d’iniciar les obres i reduir com més aviat millor l’actual perillositat de la cruïlla de Montferrer.

Un altre projecte pendent de l’N-260 que es preveu executar l’any vinent és la travessia de Gerri de la Sal, que rep 1,36 milions d’euros. L’adequació i millora del pas per dins de la població pallaresa és la solució alternativa a la variant, que s’ha descartat pel seu cost. Finalment, també es contempla 300.000 euros per a millores en el tram de l’N-230 entre el túnel de Vielha i la frontera amb França.

Inversió centrada a la plana

La inversió territorialitzada de l’Estat a la demarcació de Lleida l’any 2016 serà de 78,5 milions d’euros; un increment de més de 20 milions respecte del 2015. Tanmateix, la meitat d’aquests diners se’ls emporten el Canal Segarra-Garrigues, amb una nova partida de 18,27 milions, i l’enllaç de l’A-14 amb l’A-2 en el tram Lleida-Rosselló, amb 17,52 milions.

De fet, la major part de la quantitat és per a projectes de la plana de Lleida, entre els quals també hi ha l’abastament d’aigua des de la presa de Rialb (6 milions), la reordenació d’accessos i l’inici del desdoblament entre Lleida i les Borges Blanques (2,89 milions i 0,5 milions respectivament), la construcció d’una rotonda a Juneda (910.000 euros), i la rehabilitació del monestir de Vallbona de les Monges (746.580 euros). 

A un nivell més genèric, sense concretar-ne el destí, es preveu 7 milions per a conservació i explotació de carreteres i 1,49 milions per a seguretat vial. De seva part, Adif aporta 3,31 milions per a projectes ja finalitzats.

Les partides concretes previstes a la Seu, Montferrer, Gerri i l’Aran sumen poc més de 3 milions d’euros, dels 78,5 que l’Estat destinarà al conjunt de la demarcació de Lleida.

Text. RàdioSeu

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada