Els premis CEA 2020 reconeixen la trajectòria empresarial de Rosa Pons, propietària de la Joieria Suïssa

Guardó CEA
Un guardó Cea. Foto: ARXIU

La Confederació Empresarial Andorrana (CEA) ha lliurat els premis de reconeixement  empresarial en el decurs de la Gala CEA que ha tingut lloc aquesta tarda en una cerimònia atípica, marcada per les mesures de seguretat contra la COVID-19. El premi a la Trajectòria empresarial ha estat pera Rosa Pons, propietària de la Joieria Suïssa.

Els premis CEA 2020, que l’entitat va crear l’any 2016 amb motiu del seu desè aniversari, tenen caràcter bianual i en la tercera edició han reconegut la tasca de 9  empreses i personalitats. 

El lliurament dels guardons s’ha dut a terme a la Sala la Consòrcia del Centre de  Congressos d’Andorra la Vella, amb la presència de la Ministra de Turisme, Verònica  Canals, la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, i el president de la CEA,  Gerard Cadena, qui ha donat a conèixer els principals indicadors de la Memòria d’Activitat del 2019 i ha destacat la representativitat creixent de la patronal.  

Amb la finalitat de mantenir la vocació social de l’esdeveniment, els Premis CEA 2020 han habilitat una fila zero a través de la web www.cea.ad per fer donatius en favor de  les noves línies empresarials del servei d’integració laboral de la Creu Roja  Andorrana. El canal per fer aquests donatius encara serà obert uns dies. 

 

Els guardonats
Les empreses patrocinadores de l’esdeveniment han estat les encarregades de lliurar  els premis de les nou categories d’enguany: Sostenibilitat, Emprenedoria i/o Innovació, Projecció Internacional, Empresa Inclusiva i Trajectòria Empresarial, juntament amb el  Reconeixement personal a l’activitat de promoció de Marca Andorra.  

A més, aquest any s’han incorporat tres nous guardons, destinats a posar en valor la  tasca de les microempreses, la promoció de la igualtat i el reconeixement a les  persones pioneres d’aquest país

La primera en recollir el reconeixement ha estat, Rosa Pons, CEO i propietària de la Joieria Suïssa, que ha rebut el Premi a la Trajectòria Empresarial, guardó que posa en valor la feina continuada i la lluita constant pel triomf.

El Premi a l’Emprenedoria i/o Innovació ha estat per Joël Font, propietari de Casa Raubert, en reconeixement per la implementació amb èxit d’una nova idea, servei o  producte. 

Ha estat guardonada en la categoria de Projecció Internacional l’empresa NICE TEC.  Amb aquest premi, el jurat distingeix aquelles empreses que aconsegueixen desenvolupar la seva activitat empresarial a diferents llocs del món. 

El Premi de la Sostenibilitat s’ha concedit a GRUP HERACLES.  

El Premi a l’Empresa Inclusiva ha estat pel GRUP VIA MODA. Aquesta categoria  reconeix i dona valor a aquelles organitzacions empresarials que han demostrat el seu  compromís cap a la inclusió laboral de les persones amb diversitat funcional.  

L’empresa VITAL, d’Albert Gomà, ha estat la mereixedora d’un dels guardons que s’han  estrenat en aquesta tercera edició a favor d’autònoms i micro empreses. 

Hi ha hagut altres dos nous guardons: el dedicat a la promoció de la igualtat, que ha estat per ANDBUS, i el reconeixement als pioners d’Andorra, que en aquesta primera convocatòria ha estat per a Angelina Mas.  

Finalment, en la categoria de Reconeixement personal a l’activitat de promoció de la MARCA ANDORRA les sòcies i socis de la CEA a través del vot telemàtic, han atorgat el seu vot al jove David Aguilar. Amb ell es disputaven el guardó altres dos classificats: Conrad Blanc i “Purito” Rodríguez. 

 

Balanç d’activitat del 2019
Malgrat que l’entrega dels Premis CEA 2020 ha estat el moment central de la vetllada, la gala també ha estat l’oportunitat per compartir amb els assistents els principals indicadors de l’activitat que la patronal ha desenvolupat durant el 2019. El president  de l’entitat, Gerard Cadena, ha fet el balanç de la feina desenvolupada durant l’any passat en el discurs de benvinguda i en el qual ha destacat la influència creixent de la patronal. 

“La millora dels mecanismes de representativitat ja està donant els seus fruits: gràcies a la incorporació de nous socis individuals i col·lectius, la patronal representa avui un 20% més de llocs de treball que ara fa un any. I hem augmentat de forma  significativa la nostra representativitat en alguns sectors en els quals havíem tingut tradicionalment poca penetració, com el comerç minorista”, ha destacat Cadena.

TOTES LES NOTÍCIES