Un any més el vestíbul del Consell General ha acollit el lliurament dels premis Àgora que enguany han premiat Casimir Arajol, Andreu Cardona i la comunitat salesiana del col·legi Sant Ermengol. També hi ha hagut sorpreses, el guardó que ha recaigut en dos dels organitzadors dels premis, Àngels Mach i Antoni Pol, de la Societat Andorrana de Ciències.

Aquest any la vintena d’associacions que formen Àgora Cultural han estat presidides pels fallaires d’Andorra la Vella en un any en què estan d´enhorabona per la declaració de les falles com a patrimoni de la humanitat i en homenatge a la distinció s´ha encarregat a Philippe Lavaille un guardó que mantingui viva la flama de la cultura com ho han fet els guardonats de la 39a edició.

Entre ells, Enric Andreu Cardona, que va aconseguir mantenir viva la tradició de les falles al càmping Valira, que era de la seva propietat, quan al poble ja no se’n feien: “En un moment en que es va deixar de fer jo vaig continuar-ho organitzant al meu càmping”, ha explicat el guardonat.

Un altre guardonat. Casi Arajol, entre d´altres, fundador de la Societat Andorra de Ciències, gran col·leccionista, sobretot, de llibres que parlen d´Andorra i que ja comptava amb distincions com l’Encomienda d’Isabel la Catòlica i és Chevalier de la Croix du mérite. Arajol ha destacat que “m’agrada cada any fer un fascicle i regalar-lo als amics. Són llibres que no estan a l’abast de tothom. També fa 38 anys que faig el programa de la Fira, ara ja ho porto a dins.”

En l´any que el Col·legi Sant Ermengol fa 50 anys, aquesta congregació diu adéu a la població. No sense rebre una distinció que s´emporten com un senyal d´agraïment: “Hem estat molt ben acollits per tota la societat i per aquesta raó estem molt agraïts”, ha manifestat el director del col·legi Sant Ermengol fins ara, Xavier Brines.

En aquesta edició qui no s´esperava un reconeixment tot i estar en l´organització dels premis ha estat Àngels Mach i Antoni Pol per la seva aprotació a la cultura des de la vessant científica al capdavant de la Societat Andorrana de Ciències. La presidenta de la SAC, Angels Mach ha acceptat el premi “en nom de totes les persones que ens han ajudat a arribar fins aquí i les que ens ajudara, a aconseguir altres fites de cara al futur.” També el coordinador de les jornades de la SAC, Antoni Pol s’ha mostrat molt agraït i ha remarcat que “estem fent un cultiu que cada vegada agafa més bon fust.”

Alumnes de l´Institut de Música, la coral Rocafort, la SAAS Qui Canta i els Petits Cantaires Lauredians han amenitzat una vetllada per celebrar la riquesa cultural d´un país que segons reclama el manifest d´enguany cal que cregui i es faci seva la cultura. També les institucions a qui es demana polítiques ben definides, objectius clars i un pressupost per dur-les a terme.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada