Els Premis Àgora reconeixen Josep Dallerès, Antoni Ubach i Eva Julián

Antoni Pol es dirigeix a Eva julián, Josep Dallarès i Antoni Ubach, premis àgora 2020
Antoni Pol es dirigeix a Eva julián, Josep Dallarès i Antoni Ubach, premis Àgora 2020. Foto: ATV

Antoni Ubach, Eva Julián i Josep Dallerès són els últims guardonats dels Premis Àgora Cultural, entregats aquest dimecres sota estrictes mesures de seguretat. En el manifest s’ha lamentat que s’hagi menystingut un sector clau en el creixement de la persona.

“La cultura és essència, ens fa racionals, crítics i èticament compromesos, una cultura que ara es veu fora de la seva missió”. Ho ha dit aquest dimecres Josep Dallerès en la lectura del manifest que enguany ha recaigut en els Petits Cantors d’Andorra.

Home de lletres, editor, president de la Comissió Nacional andorrana per a la Unescoexambaixador d’Andorra al Consell d’Europa, entre d’altres, és una de les personalitats que aquest dimecres ha recollit un premi Àgora.

Un altre dels premis ha estat per a Antoni Ubach, un dels primers galeristes del país i exconseller del Govern d’Andorra d’Educació i Cultura, que va recordar que la gastronomia i la música són les primeres manifestacions que hi ha recollides en arxius, però que la cultura del país es troba en les persones que la construeixen.

Eva Juliánetnomusicòloga, dissenyadora d’ambientacions terapèutiques, va apel·lar una vegada més a cultura, ara des de la natura, que moltes vegades ha arribat a nosaltres a través de tradicions.

Aquest any, els Premis Àgora s’han cenyit a estrictes mesures de seguretat i higiene. Fins i tot, per primera vegada, els premiats s’han hagut d’estar sobre l’escenari en tot moment.

L’acte s’ha desenvolupat en un gran silenci i amb el record al company de Ràdio i Televisió d’Andorra Àlex Lliteras, que havia presentat els premis altres vegades. 

TOTES LES NOTÍCIES