Algunes sèries del portacartutxos de la ploma d’insulina ‘Novo Pen Echo’, de l’empresa Novo Nordiskpharma SA, poden trencar-se i administrar una dosi inadequada d’insulina. El portacartutx és on s’insereixen els cartutxos d’insulina ‘Penfill de Novo Nordisk’.

El motiu pel qual es poden trencar és que els materials de plàstic utilitzats en els portacartutxos dels lots afectats poden afeblir-se si s’exposen a determinats productes químics que es troben, per exemple, en alguns productes de neteja. Els productes afectats per aquesta possible reacció són els portacartutxos inclosos en les plomes d’insulina ‘Novo Pen Echo’ amb número de lot DVG1564-6, EVG2298-2, EVG2914-4, EVG3011-4, EVG4140-1 i FVG7571-1, fabricades per Novo Nordisk, segons ha alertat el ministeri de Salut, que ha conegut la notícia a través de l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes sanitaris.

El ministeri recomana els pacients que tinguin un lot afectat no interrompre el tractament sense consultar a un metge, i que es posin en contacte amb el servei d’atenció al client de Novo Nordisk –al número de telèfon 900 550 055 o per correu electrònic a novoes@novonordisk.com– o amb la farmàcia on es va adquirir el producte per rebre un portacartutx nou. També recorda a les farmacèutiques i distribuïdores que no es poden vendre aquells lots afectats.

ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada