Els poetes de Plensa, convidats al Ball de l’Óssa d’Encamp


Els dallaires que havien de segar el camp de l’aparcament de l’Areny s’han trobat enguany amb una sorpresa, unes escultures instal·lades al prat, de colors i en forma de pensadors. Es tracta dels Set poetes, com ha anunciat el mateix cap dels dallaires, que els ha fet retirar per poder fer la feina i cobrar els 19 euros establerts amb l’amo. Els joves encampadans han fet aparèixer també un agent de circulació per comprovar que no superaven la taxa d’alcoholèmia, com han assenyalat se’ls retreu constantment. Els acudits d’aquest acte de Carnaval han tingut com a protagonistes la consellera de la minoria encampadana, Eluska Galdós; així com la classe política en general o els turistes russos.

Centenars de persones s’han aplegat a l’aparcament de l’Areny per gaudir del tradicional Ball de l’Òssa, un dels actes centrals del Carnaval d’Encamp que acaba aquest dimecres amb la tradicional crema del Carnestoltes.

Aquest dilluns els joves de la comissió de festes han tornat a exercir de dallaires i mentre segaven el prat han estat els protagonistes de diversos esdeveniments. Primer les negociacions amb l’amo del terreny que els ha acabat dedicant una cançó al piano, després l’aparició d’un nan que s’ha unit a la brega entre els dallaires i, evidentment, la Fregona que els ha vingut a portar un berenar molt especial amb pa, fuet, ous, farina, un enciam i vi que ha acabat tot pel cap dels joves.

Mentre els dallaires segaven el prat el cap del grup ha llegit alguns continguts del diari, amb un pòster central de la consellera de la minoria, Eluska Galdós, i referències diverses a la classe política i a les jubilacions dels funcionaris. A més, durant l’acte s’han tornat a repetir les al·lusions a les proves d’accés al cos de Policia.

Entre els personatges destacats, a més dels mateixos dallaires, s’ha pogut veure un grup de russos i francesos que han gaudit d’un ‘espectacle turístic’ en una carpa, un agent de circulació que ha practicat un control d’alcoholèmia als joves, els Set poetes de Jaume Plensa que ocupaven el prat que havia de ser segat o altres personatges televisius.

Finalment, l’óssa ha aparegut per menjar-se el berenar que la Fregona havia portat als dallaires fins que els policies que, han indicat no haver passat el psicotècnic, han acabat amb la seva vida.

Els joves encampadans han finalitzat la representació agraint la presència de tot el públic ja que ‘després diuen que fem el Carnaval per a quatre persones i pels nostres amics’, han criticat.