Els podis de la IX Pujada a Les Ventoses van tenir presència andorrana

La presència de pilots de l’Automòbil Club d’Andorra (ACA) no va ser tan nombrosa com en altres ocasions a la Pujada a les Ventoses, quarta prova del calendari del Campionat de Catalunya de Muntanya (CCM) 2018. Malgrat tot, els que hi van ser es van fer notar.

En aquesta ocasió, Gerard de la Casa (Subaru Impreza WRC – Baporo Motorsport) va protagonitzar una excel·lent actuació que el va portar fins a la 3a posició de la classificació  absoluta, a més de guanyar la categoria Turismes. Per la seva banda, Ramón Plaus (Speed Car CM)  es va alçar amb el triomf de la categoria CM Promoció.

També va pujar al graó més alt del podi, en aquest cas del Grup A, una Ingrid Rosell (Seat León – Baporo Motorsport) cada vegada més inspirada que a més es va situar en el top5 de la categoria Turismes.
      
En aquesta ocasió, la creu de la jornada va ser per a Edgar Montellá. Després d’anar solucionant diferents problemes mecànics que es van anar produint durant les mànigues d’entrenaments, es va quedar definitivament parat a meitat de la primera pujada de carrera amb el motor del seu Speed Car trencat.

L’Escuderia Penedés va seguir apostant pel traçat de les últimes edicions que, amb gairebé 7 km, és el més llarg del campionat. Es va repetir així mateix la ubicació de la seva chicane artificial en el primer quilòmetre per evitar que la velocitat punta en aquesta zona arribés a ser excessiva. El traçat, marcat a partir de la fita 0,600 de la TP-2442, es caracteritza per la seva rapidesa encara que en la part intermèdia hi ha alguna zona sinuosa que fa treballar als pilots.

Temperatures que van rondar els 30º van posar a prova la resistència tant dels pilots com de les mecàniques. Entre els espectadors de la present edició de la Pujada a les Ventoses també es van trobar a faltar les agradables temperatures de finals del mes de Març, data en la qual es disputava aquesta cita habitual del CCM.

Categoria CM-PR

Ramón Plaus amb la seva mecànica recentment treta del taller, es va presentar a Les Ventoses amb dubtes sobre el seu rendiment. No hem tingut temps de provar-ho, m’han dit que havien tocat alguna cosa del sistema de frenada i això em preocupa, la part inicial d’aquesta carrera és molt ràpida.
Ramonet va completar sense dificultats aparents les sèries d’entrenaments i a la primera carrera va tenir un lleuger frec amb la chicane de la zona inicial que al final li va costar el podi absolut: M’han sancionat amb 5” per tocar la chicane. De totes maneres crec que el principal contratemps és la calor, l’any passat la carrera es va disputar al març i, en el meu cas, hi ha zones que les feia molt més ràpid. La prova evident és que el meu millor crono de l’anterior edició va ser  de 3’35” i aquesta vegada no he aconseguit baixar de 3’40”.
Hem quedat en la 3a posició entre els CM, a més de guanyar la CM Promoció, però la veritat és que no me’n vaig content d’aquesta prova.

Edgar Montellà va tenir pitjor sort en aquesta cinquena prova del calendari català de Muntanya. Segons ens va comentar, bomba de gasolina, embragatge, motor … van ser els problemes que, al final, el van portar a l’abandó definitiu. Aquestes eren les seves paraules a la recta final de la prova: És un diumenge per oblidar, ens ha passat una mica de tot i no he pogut competir al moment de la veritat. A l’inici de la carrera em sentia bé i les sensacions eren molt bones fins que el cotxe s’ha parat. No val la pena donar-li més voltes, d’aquí ens en anem directament al local del nostre preparador perquè demà pugui començar amb la reparació del Speed Car. Sortir en les millors condicions a Alp és l’objectiu.

Categoria Turismes.

Gerard de la Casa per fi va aconseguir el seu primer triomf de la temporada en el català de muntanya. Després de la primera de les carreres semblava que, una altra vegada aquest any, es repetia el que havia succeït en proves anteriors. Gerard ens feia el següent comentari: Hem de córrer més per recuperar els gairebé 2” que ens ha tret el Porsche de Salvans. Es veia al pilot de Gedith Center amb confiança i al final ho va aconseguir: Hem fet una pujada sense cap error llimant cada dècima en els llocs en què es veia que era possible fer-ho. Estic molt satisfet per aquest primer triomf, ha costat molt però al final ho hem aconseguit. El tercer lloc en el podi absolut ha estat un premi afegit inesperat.  

Ingrid Rosell de la Casa, la jove pilot de l’Automòbil Club va tornar a demostrar un excel·lent nivell malgrat no prodigar-se amb l’assiduïtat que ella voldria a la competició, aquest era el seu comentari: És la meva segona carrera aquesta temporada a més venint d’un llarg període sense pujar a un cotxe de carreres. Segueixo aprenent i els cronos milloren cada vegada que surto a competir. Procuro posar en pràctica tota la informació que m’arriba, del Gerard, de la telemetría, … i els resultats aquí estan. Estic molt motivada per seguir millorant.

Els pilots de l’ACA tornaran a l’activitat a mitjans de juliol (dies 13, 14 i 15 de juliol), serà la Pujada Alp 2500, prova que serà vàlida per als certàmens català i espanyol de Muntanya 2018.

 

Text i foto: Fotoesport