Els pisters de Grandvalira impulsen un projecte per elaborar material de socors amb burilles reciclades

L’equip de pisters de Grandvalira-Ensisa, juntament amb el Departament de Medi Ambient de l’estació, està impulsant un projecte per fomentar que els clients no llencin les burilles de cigarreta a terra i evitar que contaminin el medi. La iniciativa consisteix en instal·lar cendrers repartits per l’estació, principalment a les terrasses i a les arribades dels telecadires, on s’aniran recuperant les burilles. Per incentivar que els esquiadors utilitzin els cendrers, s’està estudiant la possibilitat de premiar-los amb algun regal, com podria ser una beguda calenta. L’adjunt a cap de pisters d’Ensisa, Norberto López, ha explicat a l’ANA que posteriorment es durà a terme un procés de neteja i desinfecció dels filtres de les burilles amb l’objectiu d’elaborar material de socors d’immobilització, i coixins per als restaurants. La intenció és donar a conèixer que els productes han estat elaborats reciclant burilles per tal d’incentivar encara més la recollida d’aquest residu.

L’adjunt a cap de pisters de Grandvalira-Ensisa, Norberto López, ha explicat a l’ANA que el projecte sorgeix després de constatar la gran quantitat de puntes de cigarreta que es llencen al domini esquiable, i la dificultat que hi ha de recuperar-les un cop es fon la neu, ja que es queden amagades entremig de l’herba. López ha destacat que es tracta d’un residu que triga 50 anys en desaparèixer, i que conté productes tòxics que poden arribar a perjudicar la fauna autòctona.

Després de diverses campanyes per incentivar que els clients no llencin les burilles a terra, com ara el foment de l’ús de cendrers portàtils, els pisters han decidit fer participar els clients en un projecte de reciclatge per donar un nou ús a aquest residu. Així, ja s’han començat a instal·lar uns cendrers que incorporen un cilindre d’uns dos metres d’alçada per anar emmagatzemant el residu, ‘que és transparent perquè tothom vegi la quantitat que es va recollint’. També s’està ultimant la possibilitat que els clients que hi buidin els cendrers portàtils o una quantitat mínima de burilles obtinguin un obsequi a canvi, que podria ser una beguda calenta.

Un cop acabi la temporada, el mateix equip de pisters s’encarregarà de la neteja, desinfecció i assecament de les burilles, per utilitzar-les pel farcit del material que usen aquests professionals a l’hora d’immobilitzar les víctimes d’accidents, així com de coixins per als restaurants de l’estació.

1 comentari

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES