L’estadística de transaccions immobiliàries referent a l’any 2017 mostra un increment del nombre de transaccions que es van dur a terme de l’11,6% respecte al 2016. En total es van fer 1.907 transaccions immobiliàries, que és la xifra més elevada des del 2010.

L’increment del nombre de transaccions, però, contrasta amb la disminució del nombre de béns immobles transmesos, que van ser un 7,2% menys que al 2016. A més, aquesta reducció es produeix principalment per la disminució de transmissions de béns d’obra nova (-67,5%), mentre que els béns de segona mà transmesos s’han incrementat en un 21,7%.

Pel que fa al valor total dels béns immobles transmesos, també va experimentar una davallada del -10,6% respecte a l’any anterior. Igualment, la superfície construïda transmesa va disminuir al 2017 en un -55% respecte a l’exercici anterior.

Pel que fa a l’estadística del preu de l’habitatge i el sòl dels béns transmesos ha registrat un increment respecte a l’any anterior. L’augment global del preu de l’habitatge i el sòl dels béns transmesos ha estat del 9,6%. Així, el preu mitjà per metre quadrat s’ha situat en 1.525,7 euros.

El Departament d’Estadística fa públiques avui per primera vegada les estadístiques de transaccions immobiliàries i de preus de l’habitatge i el sòl. Aquestes noves estadístiques s’emmarquen en la Llei del Pla d’estadística 2018- 2021 i en el seu desplegament en el primer Programa estadístic per a l’any 2018.

Les estadístiques de transaccions immobiliàries es publicaran de forma trimestral i ofereixen informació sobre els béns immobles transmesos, el seu valor, la seva superfície i el nombre de transaccions efectuades. Pel que fa a l’estadística de preus de l’habitatge i el sòl, es publicaran les dades de forma anual i se centra en els preus mitjans dels béns immobles transmesos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada