Els pirates desembarquen a Catalunya

Ha quedat demostrat en els temps recents, que les NNTT són una qüestió política. A Espanya, el binomi tecnologia-política ha estat, per dir-ho d’una manera planera, un hit en tota regla.

Els partits, ja sigui amb lleis Sindes o ja sigui en contra d’elles, han utilitzat l’àmbit TIC com un cavall de batalla més.

Un altre cas més recent ens demostra aquest binomi tan estrany però que tan bé sembla funcionar.

El portal suec d’intercanvis d’arxius The Pirate Bay es traslladarà del país nòrdic fins a Catalunya segons ha informat el partit pirata català.

La major web de descàrregues mundial, sobrevivia actualment gràcies a l’ajuda del partit pirata suec que era qui subministrava la banda d’ampla per al portal. Cal destacar que aquest partit, lluny de ser una minúcia, està representat per dos eurodiputats a Brussel·les. A causa de fortes pressions del govern suec que amenaçava amb portar als tribunals als membres del partit, una part del portal basat en la tecnologia P2P, serà traslladat a Catalunya on la legislació no és tan dura com al nord d’Europa.

Es tracta d’una notícia que suscita a la reflexió. Per als amants i defensors de l’intercanvi lliure d’arxius és un triomf sense precedents. Per als detractors de les descàrregues il·legals és una prova més de la flexibilitat espanyola amb i per al P2P.

Per Tecnonews / ACPG – Redacció

TOTES LES NOTÍCIES