Els pilots de l’Automòbil Club segueixen entre els millors a Sant Mateu de Bages

La XVIII Pujada Callús – Sant Mateu de Bages, segona prova del Campionat de Catalunya de Muntanya 2016, va tenir una notable representació de pilots de l’Automòbil Club (8 en total) que es van deixar veure a tot moment en els primers llocs de les diferents pujades. Gerard de la Casa (Seat Còrdova WRC) va aconseguir un altre triomf molt treballat en la categoria Turismes.

Entre els CM, el veterà Ramón Plaus (2n), Edgar Montellà (3è) i Lluís Bigordà (5è) es van situar en el Top5 de la categoria.

A destacar l’excel·lent progressió d’Ingrid Rosell, en aquesta ocasió al volant del VW Golf GTI de l’equip Rabbit Team. Felipe Brandao (Seat León) i Eduard Andueza (Seat Marbella) també la van disputar complint els objectius que s’havien marcat per a la segona cita del català de l’especialitat.

No va tenir tanta sort Claude Darne al volant del seu Martini MK12. Solament va poder disputar la primera màniga d’entrenaments, els problemes mecànics en el seu fórmula el van obligar a abandonar.

L’entitat organitzadora, Moto Club Manresa, es va mantenir fidel a l’escenari habitual en el qual es disputa la seva prova, La carretera BV-3003 que uneix les localitats de Callús i Sant Mateu de Bages, entre els punts quilomètrics 0,750 i 5,750, en total 5 km, amb un desnivell de 309 metres i una pendent mitjana del 6,18%.

La climatologia va facilitar el treball de tots els presents en la tradicional prova del calendari català. Les cinc pujades es van disputar amb l’asfalt sec i amb un ambient agradable. El sol i els núvols es van alternar durant tota jornada.

Categoria CM
Espectacular actuació dels representants andorrans. El duel, esperat, entre el campió 2015 de la categoria (Francesc Munné) i Plaus no va defraudar als afeccionats.

Les diferències van ser mínimes en tot moment. En la primera pujada de carrera Plaus es va imposar a Munné però en la definitiva el de l’Escuderia Penedès va batre el record de la prova i es va imposar a l’andorrà per 1”.

La tercera posició del podi se la van jugar Montellà, pilot que compta amb l’ajuda del Programa de Joves pilots de l’Automòbil Club), Carbonell i Bigordà.

Durant tota la matinal es van anar alternant en la posició del podi que quedava lliure. Carbonell i Bigordà semblava prendre avantatge després de la primera pujada de carrera. Però en la qual va tancar la prova, Montellà es va mostrar molt efectiu i va aconseguir el seu primer podi de la temporada al volant d’un CM, precisament en la primera prova que ha pogut disputar sense problemes.

Ramón Plaus, Abans d’iniciar el lliurament de premis, Ramonet ens comentava el desenllaç final de la prova amb aquestes paraules: “Després de la primera pujada de carrera m’he adonat que el marge de millora que em quedava era molt petit. No m’he equivocat, Munné ha fet un gran temps, el seu triomf ha estat merescut”. El motiu pel qual el crono de la primera i segona pujada ha estat gairebé idèntics, segons Plaus, ha estat: “He fet una revisió del motor del meu Speed Car i hi ha coses que han canviat quant al seu rendiment. Hauré de modificar algun detall del meu pilotatge per aprofitar del tot les seves prestacions”.

Edgar Montellà. Després del decebedor debut que va protagonitzar en les Ventoses, Montellá s’ha pres una justa reivindicació. Aquí a Sant Mateu he pogut competir amb normalitat, estic molt content amb el resultat. De tota manera sóc conscient que és la meva primera carrera amb el CM i aquest serà un any d’aprenentatge. No serà fàcil però estic molt motivat.

Lluis Bigordà. Es mostrava en general satisfet de com s’havia desenvolupat la prova, encara que lamentava el seu error en l’última pujada, aquestes eren les seves paraules: “M’he embolicat al moment de la sortida de la pujada definitiva. M’he quedat pràcticament parat i això m’ha fet perdre uns segons decisius per seguir optant al tercer lloc. Les diferències ha estat mínimes en cadascuna de les cinc pujades disputades, qualsevol error es paga car”.

Categoria Turismes
Gerard de la Casa ha aconseguit un altre triomf en el català de muntanya i per tant segueix la ratxa en aquest campionat, una ratxa que es va iniciar, precisament, després d’aconseguir la segona plaça en la Pujada Callús-Sant Mateu de Bages del 2012.
El triomf en aquesta edició 2016 tampoc ha estat fàcil. Aguilera ha estat un rival molt dur, ha estat el més ràpid en la primera pujada de carrera però en la continuació Gerard ha aconseguit baixar el seu temps de 2’50”, l’únic en fer-ho, i assolir un altre triomf en el català de l’especialitat.

Gerard de la Casa. Una vegada completades les pujades de d’entrenaments Gerard i el seu equip, Baporo Motorsport, van tenir treball extra. Aquest era el seu comentari: “Malgrat que vam completar l’última pujada d’entrenaments el canvi no funcionava de manera correcta. La millor solució era canviar-lo i així ho vam fer. Una vegada més els tècnics de Baporo van treballar de pressa i bé. En la primera pujada de carrera ens van faltar uns segons per estar davant però en l’última vam sortir per totes i millor no podia sortir”.

Ingrid Rosell. També va viure una jornada positiva en el seu aprenentatge de l’especialitat. La jove pilot que forma part del Programa de Joves Pilots de l’Automòbil Club comentava així la seva experiència la volant del nou Golf GTI: Ha estat una prova en la qual hem anat millorant els temps en cada pujada i això sempre és un plus de motivació. M’he trobat molt còmoda al volant d’aquest cotxe encara que em queda molt per aprendre per aprofitar del tot les seves prestacions.

Felipe Brandao, ens comentava: “Que estava content, malgrat no tenir un rival directe amb el qual competir, compara els seus cronos actuals amb els de passades edicions i el progrés és sensible”.

Eduard Andueza, en la seva tornada a la competició es mostrava tan sincer com sempre: “M’ho passo molt bé però, millorar és impossible. Creiem que el seu Seat Marbella també està prop del lími”:

El proper compromís que afrontaran els pilots de l’Automòbil Club d’Andorra serà, 5a Pujada Guardiola – Cerdanyola que es disputarà el pròxim 22 de Maig. L’organització serà a càrrec de l’Escuderia Foc als Pistons.

(Text i foto: Fotoesport)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.