Els pilots de l’ACA Esport també entre els més ràpids en la XVII Pujada a La Llacuna

La XVII Pujada a la Serra de La Llacuna, prova triada per l’Escuderia Penedès per a substituir a la inicialment prevista per als dies 15 i 16 de juny (Pujada a les Ventoses), va tornar a viure una excel·lent actuació dels pilots de l’ACA Esport. En aquesta ocasió la representació andorrana va ser menys nombrosa, van ser 6 (4 CM-PR i 2 Turismes), però igual de competitiva.
Cal destacar que, en el lliurament de trofeus final, es va poder veure, una altra vegada, un podi 100% andorrà, en concret el de la categoria CM-Promoció.
En l’aspecte menys positiu, cal esmentar que Raul Ferré i Edgar Montellà entre els CM-PR i Gerard de la Casa entre els Turismes, no van poder finalitzar la segona pujada de carrera. Ferré per una sortida de carretera, Montellà amb problemes tècnics en la sortida i De la Casa també amb problemes tècnics en el seu Seat Córdoba WRC.

En la categoria CM, el pilot local Francesc Munné (Demon Car GT) era clarament el favorit a priori. Només quedava veure si els tres pilots de l’ACA Esport, Ramón Plaus (Silver Car S3) i els pilots que compten amb el suport del Programa de Joves Pilots de l’Automòbil Club d’Andorra, Raul Ferré (Speed Car GT-R) i Edgar Montellà (Speed Car GT-R), podien ser a prop del diverses vegades campió de Catalunya de l’especialitat. Al final Munné va ser el clar vencedor, seguit per Ferré, Plaus i Montellà.
Per part seva, Delfín Morgado (Speed Car GT-R) amb una mecànica més modesta, es continua acostant als més ràpids.

Entre els Turismes, Gerard de la Casa (Seat Córdoba WRC – Baporo Motorsport) segueix el seu duel particular amb els Porsche. En aquesta ocasió, penalitzat per no poder completar la 2a pujada de carrera, va haver de conformar-se amb la tercera posició del podi de la categoria. Joan Salvans va ser el clar vencedor mentre que Jordi Gaig va superar al pilot andorrà per tan sols 3 dècimes.
Eduard Andueza (Citroën AX) va estar molt a prop del triomf en la categoria històrics (C5). En la recta final de la prova, Albert Naval (BMW 325i) el va superar per 2 dècimes.

L’Escuderia Penedès obligada a canviar d’escenari.
En el calendari inicial del CCM, el tercer diumenge de juny (dia 16), estava reservat per l’Escuderia Penedès per a celebrar la Pujada a les Ventoses. No obstant això, unes obres d’asfaltat a la carretera TP-2442, van obligar a canviar l’escenari.
Els organitzadors, amb l’objectiu que el certamen català de muntanya no es veiés afectat, es van posar en marxa per a recuperar una altra de les seves proves, que fins fa poc va formar part del CCM, la Pujada a la Serra de La Llacuna.
Així doncs, la 4a cita del català de muntanya 2019 es va disputar entre les fites quilomètriques 28,800 i 25,000 de la carretera BP-2121. La sortida es va donar des de la mateixa localitat que dóna nom a la prova i el recorregut va ser de 3,800 km.

La climatologia va ser favorable durant la matinal, la qual cosa va evitar la inquietud que sempre comporta un asfalt mullat o amb zones humides. Temperatura estiuenca va ser la que van gaudir tant els equips participants com els aficionats que van optar per seguir la competició a peu de cuneta.

Categoria CM-PR
Raul Ferré va arribar a La Llacuna amb el propòsit d’aconseguir un bon resultat. Era una pujada que no coneixia, però després de les passades de reconeixement no dubtava a afirmar: És una pujada molt ràpida, potser la més ràpida de les que portem disputades aquesta temporada. M’agrada molt.
Va demostrar amb fets les seves paraules estant entre els més ràpids des del principi. Després de les mànegues d’entrenament i la 1a de carrera, va voler remarcar que: He treballat, al costat del meu equip, en el Speed Car, sobretot la part de suspensions i tracció posterior, ara el comportament del cotxe és molt més noble i et dóna més confiança.
Malgrat el bon feeling comentat per Raul, la seva actuació a la La Llacuna no va acabar com ell hagués volgut: Pensava que la diferència que em separava de Munné la podia superar i vaig sortir en la 2a carrera a per totes. En la primera corba esquerra del traçat vaig apurar massa la frenada i em vaig sortir lleugerament de la carretera. En aquest instant es van acabar les opcions d’aconseguir el triomf absolut. Malgrat tot, vaig poder mantenir la 2a posició en el podi absolut i el triomf de la categoria CM-PR.  

Ramón Plaus es va esborrar de la lluita pel triomf des del mateix inici. L’actual campió català de l’especialitat va comentar: No tinc la intenció de competir en les 2 pujades de carrera amb rodes noves. Les que porto porten tres carreres i les aprofitaré aquí a La Llacuna.
Malgrat prendre aquesta decisió tan dràstica, el bon fer de Ramonet al volant del seu Silver Car S3, el va situar en tot moment a prop dels llocs capdavanters, així valorava la seva actuació: Estic molt satisfet, hem tocat algun reglatge i les prestacions del cotxe són bones. Sóc conscient que, amb la calor que fa, posar rodes noves em donaria un plus de competitivitat però avui no puc posar-les. La 3a posició al podi absolut és un bon resultat, a La Llacuna Munné és molt difícil de guanyar i Raul ha anat molt ràpid.

Edgar Montellà va pujar al seu Speed Car poques hores després d’arribar de Tenerife on, la setmana passada, havia competit a la Pujada a Guia de Isora. És evident doncs, que no va haver-hi temps de revisar el cotxe ni de fer cap canvi d’última hora. Després de la 1a carrera, Montellà es mostrava satisfet amb la seva crono: I sobretot de les prestacions del Speed Car. Estem a 7 dècimes de Ramonet. En la 2a carrera intentarem llimar aquesta diferència.
Només hem d’estar molt concentrats que, una vegada fora de l’assistència, el cotxe no es pari. L’arrencada no funciona i cal posar-lo en marxa empenyent.
Les bones intencions d’Edgar es van veure frustrades en la mateixa línia de sortida d’aquesta 2a pujada: Vaig fer una bona sortida però de cop el cotxe em va quedar en punt mort. Davant d’aquest problema inesperat vaig pensar que el més intel·ligent era quedar-me a l’assistència per evitar mals majors. Si volia recuperar el temps perdut a la sortida, hauria d’arriscar molt. Vaig pensar que no valia la pena, era millor començar a pensar en la Pujada a Arinsal del pròxim cap de setmana.

Delfín Morgado segueix la seva temporada d’aprenentatge demostrant que cada vegada que surt a competir se sent més còmode al volant del SpeedCar GTR. No obstant això, el seu objectiu a cada pujada continua sent el mateix: De moment, de les classificacions miro si els meus cronos progressen després de cada pujada. Continua sent objectiu principal disputar totes les pujades de cada prova i tornar a Andorra amb el cotxe sencer. A La Llacuna també ho hem aconseguit.

Categoria Turismes.
Gerard de la Casa, malgrat tenir una lluita desigual amb els Porsche, no es rendeix i després de situar-se en la 2a posició de la categoria de Turismes després de la 1a pujada de carrera, es mostrava convençut de poder mantenir-la fins al final, així ho comentava: Haurem de córrer molt per a estar per davant del Porsche de Gaig al final de la prova. Ho intentarem pensant sobretot en el campionat, una 2a posició aquí a La Llacuna seria un bon resultat.
Poc després de prendre la sortida en la pujada final de la jornada, Gerard es va quedar sense la possibilitat de defensar la 2a plaça esmentada: El Córdoba WRC s’ha quedat a tres cilindres i he parat en la primera “paella” d’esquerres del traçat. Esta clar doncs que, la mala ratxa quant a problemes tècnics s’àmplia. Primer va ser el Subaru ara també el Córdoba… Seguirem, intentarem trobar una solució.
Pensant en el campionat, és evident que sempre és millor un 3r lloc que un 0, però…

Eduard Andueza va ser a La Llacuna amb el dubte de les prestacions que obtindria del seu veterà Citroën AX. Andueza va acabar la pujada en el top10 dels turismes i en una meritòria 2a posició entre els històrics: Estic satisfet de com s’ha desenvolupat la pujada. El rendiment del AX ha estat excel·lent i per a mi això és el més important.

El Campionat de Catalunya de l’especialitat continuarà el mes de juliol (dies 13 i 14) a la localitat gironina d’Alp. Es disputarà la IX Pujada Alp 2500 que, com és habitual, també serà vàlida per al Campionat d’Espanya de l’especialitat.
Cal destacar que, els dies 22 i 23 de juny, els pilots andorrans que normalment han de desplaçar-se fora d’Andorra per a competir, tindran l’ocasió de disputar “a casa” la Pujada a Arinsal, prova vàlida per al Campionat de França de l’especialitat de 2a divisió.

TOTES LES NOTÍCIES