Els pilots de l’Automòbil Club d’Andorra (ACA), en general, van tenir un inici prometedor en la 5a edició de la Pujada al Coll del Pollastre, prova amb la qual es va iniciar el Campionat de Catalunya de Muntanya (CCM) 2019. Dos dels grans veterans de l’automobilisme andorrà, Ramón Plaus i Gerard de la Casa, van acudir a la prova d’Arenys de Munt com a campió de Catalunya 2018 (Ramonet) i subcampió de Turismes del mateix campionat (Gerard).

Ramonet Plaus (Silver Car S3) va vèncer en la categoria CM/Promoció, mentre que Gerard de la Casa (Seat Córdoba WRC)també va aconseguir el triomf en la categoria Turismes. Per la seva part Edgar Montellà (Speed Car GT-R), va ocupar la 2a posició entre la nombrosa representació de CM/Promoció. Aquests tres pilots de l’ACA Esport van estar en el top5 de la classificació absoluta de la prova d’Arenys de Munt.
Eduard Andueza (Citroën AX) també va pujar al podi de la prova rebent el premi al primer classificat entre els vehicles històrics.

Els integrants de A Fondu Competició Club Esportiu, organitzadors de l’esdeveniment, es van esforçar perquè el seu debut al CCM 2019 es desenvolupés sense contratemps.
Van preparar el recorregut habitual d’aquesta jove pujada, és a dir els 3,45 km de la carretera BV-5031, concretament entre els punts quilomètrics 17,75 i 14,30. Un traçat ràpid amb un desnivell total de 118 metres, una pendent mitjana del 3,3%.
Es van programar un màxim de 5 pujades (3 d’entrenaments i 2 de carrera) per a iniciar el CCM 2019 en un escenari que la passada temporada va passar el tràmit de la preinspección.

Un ambient fresc encara que amb sol va acompanyar als aficionats que en gran nombre van acudir a la primera pujada de l’any a Catalunya. Els pilots, en general, van comentar que una de les dificultats que es van trobar va ser l’asfalt amb moltes zones humides.

Categoria CM-PR

Ramón Plaus: Va començar la defensa del títol aconseguit la temporada passada, de manera sorprenent. Amb mecànica nova Silver Car S3, però al ritme de sempre. Així ens ho comptava: Sincerament no se com ho he fet. Era la primera vegada que competia amb el Silver Car i la veritat  és que tot és molt diferent. Hem sortit al principi amb rodes usades hem fet alguns canvis en els reglatges però la veritat és que vaig molt perdut quant a la posada a punt del Silver Car. A més afegia en referència al triomf de Munné: Crec que quan estigui habituat al Silver Car, com a mínim, les diferències no seran tan grans. El marge de millora és molt gran, espero lluitar amb ell de tu a tu pel triomf absolut.

Edgar Montellà: El pilot de l’Automòbil Club d’Andorra no va acabar amb bones sensacions la prova inicial de la temporada, aquest era el seu comentari: No estic content de la manera que he competit al Coll del Pollastre aquesta temporada. No he aconseguit estar en els temps de l’any passat… Crec que tot és degut a la falta de confiança en el cotxe en un asfalt tan complicat com el d’aquesta pujada. De tota manera, la temporada acaba de començar i és el primer contacte amb el cotxe. M’hauria agradat, sobretot, millorar el meu crono. Si mirem les classificacions, 2n entre els CM-Promoció i 3r absolut no esta malament per començar.

Categoria Turismes.

Gerard de la Casa, aquesta vegada al volant del Seat Córdoba WRC, va complir amb escreix l’objectiu amb el qual s’havia desplaçat a Arenys de Munt, aquestes eren les seves paraules: Ens hem barallat amb els CM i al final hem aconseguit estar entre els 5 millors de la pujada, hem guanyat la categoria Turismes que, per a nosaltres, era l’objectiu prioritari. Començar el campionat sumant els punts del triomf sempre és positiu.
Ens comentava també el motiu pel qual va competir amb el Córdoba: Volem tenir el Subaru al 100% per a l’inici del Campionat d’Espanya d’aqui un mes a Estepona i en això estem treballant.
És evident doncs que, per a Gerard de la Casa, els objectius d’aquesta temporada són: Intentarem repetir el títol espanyol de l’especialitat i recuperar el del Catalunya. Aquesta temporada els calendaris ens permeten seguir al complet tots dos campionats.

Per a Eduard Andueza (Citroën AX), els objectius de la temporada no són tan exigents, així ens ho explicava: Venint d’una temporada gairebé en blanc per problemes en la posada a punt del AX, competir al Coll del Pollastre ja és tot un èxit. A més hem guanyat la classe i hem acabat al top 10 dels turismes, sens dubte, molt satisfet.  
Quant a la seva mecànica, Andueza es mostra esperançat a poder treure-li tot el seu potencial: Ho intentaré però no serà fàcil, Amb el nou motor el AX corre molt. Un període d’adaptació serà imprescindible.

D’aqui tres setmanes (dies 9 i 10 de març) els pilots de l’Automòbil Club d’Andorra (ACA) que segueixen el català de muntanya, es desplaçaran a la província de Tarragona, concretament a la localitat d’Alcover, on es disputarà la segona prova de l’esmentat certamen. Serà la III Pujada a Alcover organitzada per l’Escuderia Tram Sport.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada