Els pilots de l’ACA Esport queden a prop del seu objectiu a La Subida “Les Revoltes d’IBI”

La Subida “Els Revoltes d’Ibi” Trofeu Vila de la joguina 2019, prova que per primera vegada era vàlida per al Campionat d’Espanya de Muntanya (CEM), va ser decisiva perquè Gerard de la Casa (Subaru WRX) no aconseguís revalidar el títol de la Categoria III (Turismes), del CEM 2019. Per part seva, Edgar Montellà (Speed Car GT-R) va assolir una plaça (la tercera) en el podi final de la Categoria II, del mateix certamen.

Per a Gerard de la Casa el repte era imposar-se a José A. López-Fombona i el seu potent Lamborghini Huracan. El pilot asturià ha estat durant tota la temporada el rival batre i a Ibi s’ho jugaven a tot o res.
Gerard va aconseguir imposar-se en 5 de les 6 mànegues (3 d’entrenament i 3 de cursa) diputades. No obstant això, una vegada acumulats els temps de les dues millors de cursa de cada pilot, el triomf a Ibi i el títol de la Categoria III, es va decantar a favor del pilot asturià per !20 mil·lèsimes!.
Així doncs, Gerard va haver de conformar-se amb la 2a plaça en la prova d’Alacant i el subcampionat del campionat espanyol de l’especialitat de la categoria Turismes.

Edgar Montellà, en canvi, es va assegurar la tercera plaça de la Categoria II, de l’esmentat campionat, després de comprovar la llista d’inscrits. Llavors l’objectiu va ser el subcampionat, però Garikoitz Flores, campió del 2018, tenia que fallar i aquesta situació no va arribar es va produir.
D’aquesta manera, el Jove Pilot de l’Automòbil Club d’Andorra es va situar en la tercera posició tant de la prova d’Ibi com de la Categoria II del CEM 2019.

El traçat de “Els Revoltes” va agradar a la majoria dels pilots.
L’Automòbil Club d’Alacant va ser una vegada més l’organitzador d’una pujada catalogada de molt bonica, per la majoria dels participants. El recorregut s’inicia en un dels carrers de la localitat d’Ibi (Sant Joan) i finalitza en el punt quilomètric 4,130 de la carretera CV-801. En total 4.175 metres, amb un pendent mitjà del 14% i un pendent màxim del 7,9%.

La climatologia amb dues versions ben diferents.
El parc Les Hortes de la localitat alacantina, va ser l’excel·lent escenari que va acollir, al mig centenar de participants, amb una climatologia molt agradable fins i tot calorosa en les hores centrals del dia.
L’escenari es va complicar de manera radical, en la jornada del diumenge, amb la presència de la pluja. Inicialment de manera tènue però que, a mesura que passaven les hores, van aparèixer forts aiguats.

Categoria II (CM-PR). Montellà acaba la CEM2019 puntuant en totes les proves.
Edgar Montellà, ha estat, al costat del campió Domingo Estrada absent a Ibi, un dels pilots més regulars de la temporada que va finalitzar a Ibi. Aquest, sens dubte, ha estat un dels factors que l’ha portat a lluitar per les posicions d’honor fins al final, aquest era el comentari que feia sobre la seva participació en la prova de la localitat alacantina: D’inici, amb l’opció d’aconseguir el subcampionat, vam estar molt a prop dels líders (Asenjo i Flores). A mesura que va avançar la prova i veure que l’opció esmentada s’esvaïa i a més amb l’arribada de la pluja, canviem una mica el xip. Arriscar no tenia massa sentit, diguem que ens vam plantejar acabar amb la mecànica intacta i en una posició de podi tant en la prova final del CEM com de la classificació global del certamen.

En referència a la seva participació en el CEM de la present temporada, Edgar té la satisfacció d’haver lluitat de tu a tu amb pilots que no fa molt eren inaccessibles: Aquesta és una opinió que m’ha fet arribar persones que em segueixen i que comparteixo, encara que a mi m’agradaria estar més a prop i en alguna que una altra ocasió poder estar per davant. Aquesta temporada el campionat català, en el qual hem tingut tota mena de problemes, ens ha servit de per a preparar millor el CEM, aquest és la línia que intentarem seguir de cara al futur.

Queda clar perquè, que després d’aquesta primera temporada completa en el CEM, Montellà està disposat a continuar i treballar per a fer-se un lloc entre els campions de l’especialitat: És evident, hem començat a treballar pensant en la pròxima temporada. La motivació continua intacta i l’objectiu haurà de ser: sortir a lluitar per a guanyar en les diferents proves en les quals competirem. Acabarem l’actual temporada a Sant Feliu de Codines, serà l’última de la present edició del català, i després ens centrarem al 100% en el 2020.

Categoria III (Turismes). Gerard a 20 mil·lèsimes del triomf a Ibi i del títol de Turismes.
Gerard de la Casa, va acabar la jornada del dissabte (dia 19) amb bones sensacions i amb les millors perspectives de cara a la qual hauria de ser la jornada decisiva, així ho comentava: Hem fet una bona feina, hem aconseguit el millor crono en les tres mànigues disputades (2 entrenaments oficials i 1 de carrera), de cara a demà tenim un lleuger avantatge de 3” i el que és més important el Subaru ha funcionat sense el mínim problema.
Malgrat tot, falten 2 mànegues de carrera i tot és possible. A més la climatologia sembla que variarà de cara demà i tot pot canviar.

La jornada que havia de decidir les classificacions de “Les Revoltes d’Ibi” es va iniciar amb una mànega d’entrenaments oficials, posteriorment va començar a plovisquejar i l’asfalt de la carretera CV-801 semblava que tingués gel per damunt.
El pilot de Baporo Motorsport va superar amb normalitat els oficials (encara en sec), però tot es va complicar en la màniga següent, així ens ho explicava: En la part inicial del recorregut em vaig adonar que l’asfalt lliscava molt. Vaig pensar que la cosa estava complicada per a mi però també per als rivals, així que em vaig centrar a agafar el millor ritme per a superar la situació.

Una vegada completada aquesta 2a mànega de carrera, López-Fombona se situava 20 mil·lèsimes per davant de Gerard, el triomf i en conseqüència el títol se li complicava al pilot andorrà: No hi ha dubte que si persisteix la pluja, el títol se’ns ha escapat. És impossible rebaixar els temps fets en sec o amb l’asfalt humit. Hem passat la temporada dient que en algunes ocasions la pluja ens podia ajudar i en aquest cas, un element que ens afavoreix per les prestacions de la nostra mecànica, pot resultar decisiva per a no aconseguir al triomf.

I al final així va ser, l’últim esforç de Gerard i el seu equip per a intentar el pràcticament l’impossible no va donar el resultat esperat. Va vèncer amb claredat al seu oponent (López-Fombona) però els temps de tots dos van ser superiors als de les mànegues anteriors, amb la qual cosa la diferència de 20 mil·lèsimes es va mantenir com a definitiva.

Edgar Montellà i Gerard de la Casa tancaran de manera definitiva la temporada del CEM 2019 rebent els seus respectius trofeus en la gala de campions que cada any organitza la Real Federació Espanyola d’Automobilisme (RFEDA).

TOTES LES NOTÍCIES