Els pilots de l’ACA copen el podi absolut de la VI Pujada Guardiola-Cerdanyola

La  quarta cita del Campionat de Catalunya de Muntanya va ser dominada de principi a fi pels pilots andorrans. Ramon Plaus (Speed Car) i Gerard de la Casa (Seat Córdoba WRC) van ser els guanyadors entre els CM i Turismes respectivament, mentre que Edgar Montellà (Speed Car) es va interposar entre els dos a la classificació absoluta i a punt va estar de sorprendre Ramonet en la lluita pel triomf.

Entre les absències cal destacar la pilot, que compta amb el suport del Programa de Jovenes Pilots de l’Automòbil Club d’Andorra, Ingrid Rosell que segueix recuperant-se de l’operació de genoll a més de la de Felipe Brandao que no va poder desplaçar-se a l’escenari de la carrera per un problema administratiu i es  va veure obligat a ajornar l’estrena del seu nou vehicle, un CM Speed Car.        

Una vegada més, el punt més espectacular del recorregut va ser la rotonda on s’enllacen les carreteres 402 i 4021 que uneixen les localitats que donen nom a la carrera. Aquesta vegada la vorejaven per l’esquerra en comptes de fer una volta completa. El recorregut total va ser de 3,900 km.

L’asfalt del recorregut es va mantenir sec mentre es van disputar les 5 pujades programades (tres d’entrenaments i dues de carrera). A Gardiola de Berguedà el sol va lluir amb ganes i l’ambient va ser estiuenc fins i tot a la pujada inicial. En aquesta ocasió no va haver-hi tensió en els equips per decidir quins pneumàtics muntar.

Categoria CM
Espectacular la lluita que van tenir durant tot el matí els pilots andorrans de la categoria. Plaus i Montellà van ser molt a prop l’un de l’altre en les pujades d’entreno, les dues primeres favorables a Plaus i la terecera dominada pel jove pilot de l’Automòbil Club d’Andorra.

Quan va arribar el moment de la veritat l’aparença era que el veterà (Plaus) es trauria algun as de la màniga i decantaria la balança al seu favor. En la primera carrera vàlida per a la classificació final així va ser. Plaus va ser el més ràpid amb gairebé mig segon d’avantatge sobre Montellà.
Quedava una altra pujada i els dos eren conscients que la situació podria canviar i va anar de ben poc. Montellà va ser capaç de rebaixar el seu crono en 3 dècimes i va estar molt a prop d’aconseguir el seu primer triomf en  una prova del català de muntanya.  

Ramón Plaus ens valorava d’aquesta manera la prova de Guardiola: “En cap moment hem estat en els registres de l’any passat pel que les diferències han estat mínimes. En l’última pujada, convençut que tant Edgar com Gerard rebaixarien els temps de la primera pujada, he intentat uns canvis en els reglatges que no han donat el resultat esperat”.
Tres andorrans en el podi absolut, això feia molt temps que no passava: És cert, cal tenir en compte que hi ha hagut alguna absència important, sobretot en CM, i això ha afavorit aquest podi final. De tota manera, per a mi, l’enemic a batre a Guardiola era Gerard malgrat anar amb un turisme. El seu temps ha estat impressionant.

Després del seu periple per Falperra i el Fito, Edgar Montellà ha tornat al català de l’especialitat i ha demostrat que està en forma: “Competir cada cap de setmana sempre ajuda a tenir un millor ritme de competició. Anem coneixent millor les reaccions de la nostra mecànica i això es nota en els temps. Quedar a 157 mil·lèsimes del triomf absolut et deixa un mal regust de boca. He estat més a prop que mai de Ramonet però se m’ha escapat el primer lloc. Ho seguirem intentan”.

Categoria Turismes
En la prova organitzada pel grup esportiu Foc als Pistons, Gerard de la Casa (Seat Córdoba WRC – Baporo Motorsport) ha aconseguit el triomf més còmode, quant a diferències, de la temporada. Ha superat en més de 6” al seu rival directe però, a més, s’ha quedat a mig segon del triomf absolut. Sens dubte una excel·lent actuació la protagonitzada pel pluricampió de Catalunya de l’especialitat.

Entre els turismes també van sobresortir Efren Frases (Porsche), que en la seva primera presència en el català de l’especialitat aquesta temporada es va situar entre els cinc millors, i Eduard Andueza (Citroën AX) que va ocupar el vuitè lloc en un escenari gens favorable a la seva mecànica.

Gerard de la Casa segueix sense donar opció als rivals entre els Turismes i, en aquesta ocasió, pujant al podi absolut: “Hem continuat en la mateixa línia d’efectivitat que en les anteriors proves. El podi absolut ha estat un més a més, crec que els CM han estat per sota dels cronos de l’any passat i a punt hem estat de sorprendre’ls”.

Efren Frases es va desplaçar a Guardiola de Berguedà amb la intenció de trobar la millor posada a punt per al seu Porsche i vists els temps és evident que ho va aconseguir. El podi de turismes li va quedar a prop.

Eduard Andueza va treure el millor rendiment i va poder colar-se al top10 de la classificació final: És una pujada en la qual la potència és un factor determinant. El AX no té precisament la millor mecànica per a enfrontar-se a aquest tipus de traçats. De tota manera estic satisfet dels temps que he aconseguit.

Els membres de l’Escuderia Penedés seran els responsables de l’organització de la cinquena prova del calendari del Campionat de Catalunya de Muntanya 2017. La XVI Pujada a la Serra de La Llancuna es disputarà el proper 19 de juny al seu escenari habitual.

(Text i foto: Fotoesport)

TOTES LES NOTÍCIES