Els pilots andorrans no pasen desapercebuts a Ullastrell

Després del seu pas per Andorra, el Campionat de Catalunya de Muntanya 2017 va viure el seu penúltim capítol amb la disputa de la Pujada Sta Maria de Villalba – Ullastrell, Memorial Lluís Costa. Els Speed Car dels pilots de l’Automòbil Club, Edgar Montellà i Ramón Plaus, van lluitar pel triomf de la categoria CM Promoció. El Jove Pilot de l’ACA va quedar a tan sols 52 mil·lèsimes de la segona posició absoluta de la prova.

El pilot de l’Escuderia Penedés, Francesc Munné (Demon Car CM+), va marcar els millors cronos de la jornada aconseguint reeditar el triomf que ja va aconseguir en aquest escenari la temporada passada.

També va repetir triomf, en aquest cas en la categoria Turismes, Gerard de la Casa (Subaru Impreza WRC) que segueix comptant com a victòries totes les seves participacions en les proves del català de l’especialitat. En la mateixa categoria, però a l’apartat històrics, Eduard Andueza (Citroën AX) va aconseguir el triomf de l’Ullastrell.         

La VII Pujada Sta. María de Villalba – Ullastrell I Memorial Lluís Costa es va disputar amb una gran afluència d’aficionats que no es van voler perdre la prova in-situ. Tots els presents a Ullastrell van tenir un ambient de tardor a l’inici de la jornada, però amb la sortida del sol l’ambient va ser molt agradable per a tots els presents a l’escenari de la prova.  

Els organitzadors de l’esdeveniment, Club Esportiu + Gas factory, van mantenir el recorregut habitual de la prova amb lleugers retocs al  principi i final del recorregut. Les pujades es van disputar a la carretera BV-1202, en 3,775 km compresos entre els punts quilomètrics 7,850 i 4,075, amb un desnivell de 269 metres i una pendent mitjana del 7%. L’amplada mitjana va ser de 5 metres, en una carretera amb un asfalt en perfecte estat

Categoria CM (CM+ i CM Promoció) 
A Ullastrell es van donar cita nou vehicles d’aquestes característiques, la millor inscripció de la temporada, amb pilots habituals del català i uns altres que es van desplaçar des del Pais Basc per disputar aquesta pujada. Així doncs una excel·lent ocasió per a Montellà i Plaus, acostumats a lluitar entre ells aquesta temporada, per veure quines eren les seves opcions davant de rivals habituals d’altres certàmens.

Els pilots de l’Automòbil Club van sortir airosos del seu repte, sobretot Edgar Montellà, que per cert havia estat pare per segona vegada el dijous (dia 19), que en una primera pujada espectacular va quedar molt a prop (52 mil·lèsimes) del triomf de la CM Promoció i en la tercera posició del podi absolut.

En finalitzar la jornada, Edgar Montellà, es mostrava molt satisfet del resultat aconseguit, per diverses raons: “Hem millorat el crono de la temporada passada i a més hem reduït les diferències respecte als rivals que ens han precedit. Munné i sobretot Ordoki estan molt més a prop que la passada temporada2.  

Montellà ja prepara la propera temporada però encara manté la possibilitat d’aconseguir el títol català de la categoria CM Promoció: La veritat és que està complicat però alguna possibilitat existeix. Ens ho jugarem a Sant Feliu amb Ramón Plaus, el seu inici de temporada va ser molt bo i serà difícil de superar.

Ramón Plaus, va ocupar la tercera posició entre els CM Promoció, però estava content amb la seva actuació: “En la primera pujada no he estat encertat, m’he equivocat en algunes coses, he perdut algunes dècimes cosa que han aprofitat els meus rivals per distanciar-me”.

En la segona pujada la situació ha estat molt diferent, crec que amb els mitjans que tinc no la puc fer més ràpid. O sigui que, per millorar, caldria buscar una mica més de potència per a la meva mecànica.

Categoria Turismes
Gerard de la Casa, aquesta vegada al volant del Subaru Impreza WRC, segueix mostrant la seva superioritat entre els turismes a més de posar en serioses dificultats a algun dels pilots dels CM. Una vegada reeditat el títol de campió de la categoria ara l’objectiu és aconseguir el triomf a Sant Feliu per fer el ple de triomfs en les carreres del campionat

Eduard Andueza pilotant l’incombustible Citroën AX també va avançar treball a Ullastrell i va aconseguir el títol de vehicles històrics. Andueza va complir amb la seva part, és a dir va ser el millor de la categoria, l’absència del seu rival directe Ramon Vila (Ford Escort Cosworth) va fer la resta.

Al final del meeting, Gerard de la Casa expressava d’aquesta manera les seves sensacions: “Tot ha sortit com havíem previst, hem aconseguit el triomf i això ens permet mantenir una ratxa molt positiva que ens ha portat al sisè títol consecutiu de Turismes en el català de muntanya. En aquesta edició de l’Ullastrell hem competit amb el Subaru, hem rebaixat els cronos de l’any passat… En fi, poca cosa més es pot dir”.

El comentari d’Eduard Andueza respecte a l’èxit aconseguit encara era d’incredulitat: “Falta la confirmació oficial, però crec que amb el primer lloc d’avui el títol de la categoria H és una realitat. Esperarem les classificacions a veure si es confirma. Malgrat tot encara queda l’última cita de la temporada (Sant Feliu) per si cal sumar algun punt més”.

Els pilots andorrans habituals del català de Muntanya tancaran la temporada el dissabte 11 de novembre, amb la disputa de la 45a Pujada a Sant Feliu de Codines, última cita del calendari 2017 del campionat esmentat.

(Text i foto: Fotoesport)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada