El consell directiu del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) ha rebut aquest dilluns els informes pericials respecte a la mort d’un nadó a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell el passat 5 de febrer.

Els peritatges encarregats als professors universitaris Carlos Rodrigo González de Liria i Carlos Martínez Monzón, avaluen el tractament rebut a l’hospital per la pacient i el funcionament del protocol de transport sanitari, respectivament, i complementen l’informe de l’especialista en neonatologia, Montse Garriga Badia. La totalitat de la informació ha estat lliurada aquesta mateixa tarda per la direcció general del SAAS als pares.

Els informes avalen l’actuació dels facultatius i de l’hospital en la gestió del cas.

Expressen que en tot moment l’actuació dels metges en aplicació dels protocols de trasllat va ser adequada, sense detectar-se conductes ni omissions imprudents, alhora que subratllen la impossibilitat de realitzar el trasllat per la via terrestre a causa de la inestabilitat clínica de la pacient.

Pel que fa al tractament del nadó, el doctor Carlos Rodrigo, expressa que no disposa de cap dada que suggereixi que l’evolució final de la pacient hagués estat un altra en cas que el nadó hagués estat ingressat en un altre centre de més nivell i assenyala que no hi ha cap indici de mala praxis dels professionals de la salut.

El consell directiu del SAAS dóna per tancada la investigació externa i es continua amb l’anàlisi de les mesures correctores per adoptar internament. Igualment el SAAS vol subratllar que no ha informat sobre el resultat de la investigació fins disposar de la totalitat dels peritatges externs.

Text: SAAS

3 comentaris

  1. Efectivament… I malauradament demostra molt de la gent que ha pres aquesta decisió…

  2. si, jef, si se’n diu “cap de turc”…..

  3. Si tot és correcte perquè han desdituit el cap del servei de pediatria…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada