Els pèlags de Vilobí (Vilobí del Penedès)

Un pèlag de Vilobí del Penedès
Un pèlag de Vilobí del Penedès (surtdecasa.cat)

La proposta és descobrir un entorn que havia estat molt malmès en el passat, però, que s’ha anat recuperant a través d’un procés de restauració i adequació. El Parc dels Talls es troba al terme de Vilobí del Penedès, situat dins la comarca de l’Alt Penedès. És una zona amb unes característiques ambientals pròpies formada per quatre “pèlags”, cadascun amb una idiosincràsia particular.

Aquest paisatge singular i únic és fruit de l’explotació minera que va estar lligada durant molts anys al municipi de Vilobí. “Poques vegades la natura torna amb tanta generositat i bellesa els efectes de l’acció humana”, ens recorden a la pàgina web de l’Ajuntament del municipi.

Per a descobrir els pèlags us proposem un recorregut circular des de Vilobí mateix que creua diverses vegades la riera de Llitrà, passant per Grabuac i que porta a l’espectacular bosc de les Graus, on hi ha una font. Seguim en direcció al barri de Bellver i passarem per la capella de Sant Pere. Desprès de diferents trencalls arribem a l’Espai Natural Protegit dels Pèlags de Vilobí. El darrer pèlag es troba gairebé dins del nucli urbà de Vilobí, on finalitzem el recorregut.

 

Per www.surtdecasa.cat

Deixa un comentari

TOTES LES NOTÍCIES