Els pastorets més solidaris

Un any més, els teatres de Catalunya s’ompliran per rebre els tradicionals pastorets, un fenomen que forma part de l’arrel tradicional i cultural del període nadalenc català. Un espectacle amb un alt component humà que no ignora les complexes circumstàncies econòmiques i socials del país. Per aquest motiu, la Coordinadora de Pastorets de Catalunya ha impulsat la campanya Pastorets solidaris, una iniciativa per tal que els teatres que representin obres de grups de pastorets adherits a la Coordinadora esdevinguin punts de recollida d’aliments, els quals aniran destinats a les persones més desafavorides.

“Sabem que són campanyes típicament nadalenques, però som conscients que hi ha gent que passa fam després de Nadal. Per aquest motiu, no posem limitacions de temps. Mentre duri la temporada de pastorets, la campanya estarà activa”, ha explicat Josep M. de Ramon, president de la Coordinadora de Pastorets de Catalunya.

En tant que els pastorets són espectacles fortament arrelats al llarg del territori català, l’acció solidària es fa amb l’estreta col•laboració de les entitats de suport social d’àmbit local, que seran les encarregades de rebre, gestionar i distribuir els aliments recaptats. En darrera instància, per a les localitats que no disposin d’aquest tipus d’entitats, el Banc dels aliments assumirà la donació.

De Ramon no vol sentir a parlar de previsions de recaptació: “L’objectiu no és aconseguir un número, sinó ser solidaris amb la realitat que ens envolta. Probablement ho repetirem en el futur”.

I és que, segons ha explicat el president dels pastorets catalans, la tradició dels pastorets va lligada al tarannà del país: “la història d’un país que s’aplega per compartir les coses senzilles, però que s’esforça a tirar endavant les seves il•lusions i grans reptes per més difícils que semblin, malgrat els aires que puguin bufar en contra”, ha sentenciat De Ramon.

La Coordinadora de Pastorets de Catalunya aglutina 42 obres de tot el territori català amb una previsió d’assistència de 60.000 espectadors. En conjunt, i fins a principis de febrer, s’oferiran 200 representacions. Els textos de Josep M. Folch i Torres, Frederic Soler ‘Pitarra’, Ramon Pàmies, entre d’altres autors tradicionals, seran els protagonistes de la temporada 2011-2012.

Com a novetat en el terreny pròpiament cultural, la Coordinadora ha elaborat un anunci promocional de la present temporada, que s’ha emès per Televisió de Catalunya, una quarantena d’emissores locals a través de la Xarxa de Televisions Locals i per la Sies.tv, la televisió digital de la cultura catalana.

Per Ens de comunicació / ACPG

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.