Els passtissers animen a tastar panellets més enllà dels clàssics de pinyons

Una altra de les tradicions de Tots Sants són els panellets. Tot i que cada cop hi ha més gent que opta per fer-los a casa, les pastisseries en tenen de tots els gustos per a aquells que volen estalviar-se feina. Els tradicionals són els que segueixen triomfant.

De xocolata, de crema, de coco i d’ametlla, però el rei segueix sent el de pinyó. Per molt que n’apareguin de nous gustos, amb maduixa, taronja o kiwi, els panellets clàssics són els que vol la gent. I les pastisseries s’afarten de vendre’n aquests dies.

Pastissers com la Montserrat Jansana, que porten molts anys darrere el taulell, fan aquesta recomanació: “la gent va de cara al de pinyons, però jo, si puc, els dic que sols pinyons… El panellet de pinyons ja sabem com és, però si en menges un de pinyó, un de coco, un de xocolata i després tornes al de pinyó, es troben tots més bons i és més distret”.

Es venen a granel o amb capses o bosses ja preparades, al gust de cadascú. Els preus oscil·len entre els 25 i els 35 euros el mig quilo, en funció de si n’hi ha més o menys de pinyó, que són els més cars; i els 50 euros les caixes de quilo. Hi ha, però, qui no ho mira i prefereix gaudir d’una bona estona menjant-los amb la família o els amics.

Tot i que molts ja s’han menjat aquesta nit passada, a moltes cases seran les postres del dinar d’avui. I és que, comprats o fets a casa, els panellets són la millor aposta per endolcir els paladars per Tots Sants.

TOTES LES NOTÍCIES