lego

Els representants de l’aula tecnològica ‘Loopa’, Jordi Boix i Pol Turel –en categoria ‘elementary’– i Oriol Moles i Sebas Alvariza –en categoria ‘junior’– s’han fet amb la victòria en la primera edició andorrana de la WRO Andorra Telecom. Els guanyadors d’aquesta competició de robòtica per a infants, passaran a la final espanyola de l’esdeveniment on es triaran els representants en la ‘Olimpíada mundial de robòtica’, que enguany se celebra a Doha. La prova s’ha celebrat al Centre de Formació Professional, a Aixovall, amb desenes de familiars i aficionats entre el públic que han gaudit de les proves a les quals s’han enfrontat els robots dels joves enginyers.

La cap de Premsa, Comunicació i Imatge Corporativa d’Andorra Telecom, Inés Martí, ha reiterat la importància que per l’empesa tenen esdeveniments com aquest, per incentivar l’educació tecnològica. Martí ha garantit que hi haurà una segona edició al juny del 2016 i ha celebrat que “tenim una llavor per a Andorra Telecom i altres empreses tecnològiques del país”. “És interessant que en el futur puguin trobar feina a Andorra”, ha afegit, insistint en la importància del sector públic i privat per fer del Principat un ‘smart country’.

 L’Olimpíada Mundial de Robòtica (WRO per les seves sigles en anglès) compta amb més de 200.000 participants enguany. Abans d’arribar a la final de Doha, però, els competidors s’han d’enfrontar en proves de selecció locals i nacionals. A Andorra s’ha celebrat aquest dissabte la WRO Andorra Telecom, que han guanyat Jordi Boix i Pol Turel, amb el nom ‘Els de Martinet’, en la categoria ‘elementary’ (nascuts entre el 2004 i 2005) i Oriol Moles i Sebas Alvariza, amb el nom ‘Instant Damage’, en la categoria junior (nascuts entre el 2002 i 2001).

Els dos grups guanyadors formen part del col·lectiu ‘Loopa’, fundat per l’enginyer Joan Rovira amb l’objectiu d’acostar la tecnologia als joves. Aquest diumenge han demostrat en les diferents proves, com la del robot que s’ha de submergir per trobar unes perles, o el circuit en un entorn hostil, que són els que millor han dut a terme les tasques encomanades.

Tres grups pertanyents a aquest col·lectiu, la botiga Andorobots i el Col·legi Internacional del Pirineu, es van preparar durant dies amb tallers per superar les proves i aquest dissabte s’han batut en la final. Es tracta de la primera prova de celebrar aquest esdeveniment al Principat, que ha patrocinat Andorra Telecom, com també ho fa amb la ‘Micro First Lego League’. L’objectiu, segons ha explicat la responsable de comunicació, Inés Martí, és el de donar suport a la formació en tecnologia i ciència. “Volem que els nens tinguin més coneixements de robòtica i que això pugui ser una activitat com l’esport o el ball”, ha insistit Martí.

Amb el bon resultat d’aquesta prova, la parapública ja ha confirmat que organitzarà una segona edició el 2016 al mes de juny. Els nens per la seva banda, han viscut l’esdeveniment molt contents i emocionats, treballant en equip i, com ha explicat Martí “insistint davant el fracàs”.

La idea és que això serveixi per fomentar les feines tecnològiques i que en el futur aquests nens puguin trobar a feina a Andorra, amb el suport públic i privat per desenvolupar el que s’ha anomenat ‘smart country’.

(Text i foto: ANA)

2 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada